ForFarmers breidt uit in Polen met overname

Laatst gewijzigd: 28 juli 2023 10:30
ForFarmers/Tasomix versterkt zijn positie in vooral de vleeskuikensector.

ForFarmers/Tasomix neemt de voeractiviteiten over van de Poolse voerproducent Piast. Met de overname wordt het volume van ForFarmers/Tasomix in Polen met 410.000 ton uitgebreid en wordt de positie in vooral de vleeskuikensector versterkt.

ForFarmers/Tasomix is een grote voerproducent met meer dan 30 jaar ervaring in Polen. Het bedrijf heeft een sterke positie in de pluimveesector en richt zich ook op de groei van de posities in de herkauwers- en de varkenssector.

Een van de strategische doelstellingen van ForFarmers/Tasomix is om uit te breiden in de aantrekkelijke Poolse agrarische markt. De overname van Piast (220 medewerkers) is volgens het bedrijf geheel in lijn met deze doelstelling.

Piast begon als voerproducent rond 1970 in Lewkowiec (Centraal-Polen), vooral gericht op vleeskuiken- en kalkoenenhouders in de vrije markt. Gaandeweg breidde Piast het portfolio uit met producten voor varkens- en melkveehouders en werden additionele productielocaties overgenomen.

Door de locaties van de fabrieken van Piast ten opzichte van die van ForFarmers/Tasomix is het mogelijk specifiek toegewijde productielijnen te creëren om efficiënter te kunnen produceren. De grotere geografische spreiding biedt kansen om het klantenbestand verder te doen groeien.

Daarnaast is Piast volgens ForFarmers eigenaar van twee unieke technologieën voor voerproductie die kostenefficiënt zijn, goed kunnen worden toegepast door ForFarmers/Tasomix en bovendien passen binnen het duurzaamheidsbeleid.

De transactie moet worden goedgekeurd door de Poolse mededingingsautoriteit. ForFarmers verwacht de transactie af te kunnen ronden in het vierde kwartaal van 2023.

Gerelateerde artikelen