Forensisch onderzoek overname Vitesse 

De KNVB laat Grant Thornton forensisch onderzoek doen.

Voetbalbond KNVB stelt een forensisch onderzoek in naar de Amerikaanse overname van Vitesse. Dat meldt het dagblad De Gelderlander.

Accountantsbureau Grant Thornton moet achterhalen waar de Common Group, die Vitesse overneemt, zijn geld vandaan haalt en dat zorgt voor meer vertraging in het al langdurige overnameproces.

Coley Parry leidt de Common Group en wekte vragen op bij de KNVB met een lening van tien miljoen dollar die hij in Vitesse stak. De Nederlandse voetbalbond wil nu weten waar dit geld vandaan komt. Parry spreekt zich hier niet over uit wegens 'vertrouwelijkheid' richting zakenpartners, maar het gaat naar verluidt om geld uit Egypte. De Amerikaan stelt tegenover de KNVB dat hij zo open als mogelijk probeert te zijn in dit proces. Als de voetbalbond deze lening goedkeurt, wordt de tien miljoen dollar omgezet in aandelen in Vitesse. Als dit niet gebeurt, ontstaat er een schuld voor de club uit Arnhem.  

De bond wil ook opheldering over de Abramovich-zaak. De Rus stak naar verluidt 117 miljoen euro in de club in 2010, waar de Arnhemmers zich nu voor moeten verantwoorden. De club met trainer Phillip Cocu heeft directe betrokkenheid of eigenaarschap van Abramovich altijd tegengesproken. De financiering vond volgens Vitesse plaats via de firma Marindale.
 

Gerelateerde artikelen