Fintechbedrijf kiest vanwege Brexit voor Nederlandse hoofdstad

Fintechbedrijf Equiniti KYC Solutions verhuist naar een nieuw kantoor op de Danzigerkade in Amsterdam. Het nieuwe onderkomen biedt ruimte aan ruim 300 werknemers.

Nadat het bedrijf vorig jaar voor miljoenen werd overgenomen door het Britse Equiniti, bestond de kans dat de werkzaamheden naar het Verenigd Koninkrijk zouden worden verplaatst. In de nasleep van de Brexit liggen de ambities echter nadrukkelijk op het Europese vasteland.
 
Wethouder trots op keuze voor Amsterdam
Equiniti KYC Solutions helpt financiële instellingen van over de hele wereld met de identificatie, verificatie en initiële risicobeoordelingen van nieuwe cliënten. Wethouder Kajsa Ollongren is trots dat het fintechbedrijf er voor kiest om in Amsterdam te blijven. 

“Het is een perfecte match met onze stad. We richten ons beiden op de toekomst, door nieuwe dingen te maken en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Ik ben erg onder de indruk van de groeicijfers die Equiniti KYC Solutions met young professionals van over de hele wereld tentoon heeft gespreid. Met de verhuizing naar het nieuwe kantoor investeert Equiniti KYC Solutions niet alleen in de toekomst van het bedrijf en zijn producten, maar ook in de toekomst van deze jonge talenten.”
 
Bankfraude, witwassen en antiterreur bestrijden
De aanbieder van Know Your Customer (KYC) technologie en dienstverlening hoopt op de nieuwe locatie het personeelsbestand te verdubbelen tot 300 werknemers. Zo kan de onderneming uit Amsterdam een cruciale rol blijven spelen in het voorkomen van bankfraude, witwassen en antiterreur. 

“Met onze service en software stellen we deze bedrijven in staat om klanten op consistente en complete wijze te verifiëren, screenen en onboarden. Dat gebeurt snel, kosteneffectief, geheel onafhankelijk en in lijn met bankbeleid en internationale regelgeving,” aldus de Ierse Amsterdammer Patrick Ryan, oprichter en Managing Director van Equiniti KYC Solutions.

Gerelateerde artikelen