Finse dochter van Main Capital koopt landgenoot

De investeerder krijgt voet aan de grond in de noordelijke zorgsector

Main Capital Partners heeft het Finse ehealth-bedrijf Movendos overgenomen. De deal is gerealiseerd door Oiva Health Group, voorheen VideoVisit, dat sinds vorig jaar eigendom is van Main. De deal volgt na de overname vorige maand van het Deense IT-bedrijf Applikator door de Finse dochter van Main.

Main noemt de overname door de Oiva Health Group een stap dichter bij de vorming van een toonaangevende leverancier van softwarediensten voor virtuele gezondheidszorg en digitale klinieken in Noordwest-Europa.

Movendos is een Fins eHealth-bedrijf met hoofdkantoor in Tampere, dat oplossingen biedt voor afspraken en communicatie op afstand, het boeken van afspraken, gezondheidsonderzoeken en enquêtes, coaching tools op afstand en een samenwerkingsportaal. 

Met de overname van Movendos kan de Oiva Health Group zijn positie in Finland verder versterken en tegelijkertijd zijn productaanbod uitbreiden, waardoor het een uitgebreidere eHealth-aanbieder wordt met een sterkere waarde propositie. De combinatie creëert cross-sell mogelijkheden tussen de klanten van beide bedrijven en een sterkere speler, met name in openbare aanbestedingsprocessen. 

Lees ook: Sjoerd Aarts, Main Capital Partners: “Elk fonds een verdubbeling”
 

Gerelateerde artikelen