VideoVisit neemt Applikator over

Fins softwarebedrijf breidt met steun van Main Capital Partners uit naar Denemarken. 

Het Finse VideoVisit, een leverancier van softwarediensten voor virtuele gezondheidszorg en digitale klinieken, neemt Applikator over, een Deense leverancier van telehealth-software met flexibele oplossingen voor beveiligde communicatie, digitale revalidatietools, planning en afspraakboekingen. 

Applikator is de eerste overname door VideoVisit, een deelneming van het Nederlandse Main Capital Partners. De combinatie stelt de groep in staat om geografisch en technisch uit te breiden en haar waardepropositie naar bestaande klanten te verbeteren met een zeer complementair productaanbod. 

De marktdynamiek voor telegezondheids- en telegeneeskunde-oplossingen maakt een snelle ontwikkeling door als gevolg van de toenemende toepassing van technologie, de stijgende uitgaven voor gezondheidszorg en de vergrijzing van de bevolking. Door hun krachten te bundelen zijn VideoVisit en Applikator goed gepositioneerd om deze obstakels aan te pakken, zowel door bij te dragen aan de bestrijding van eenzaamheid bij ouderen als door hun persoonlijke veiligheid te vergroten. 
 

Gerelateerde artikelen