Financiering voor FinTech-startup Share Council

Amsterdamse startup Share Council haalt meer dan een miljoen euro binnen van The Sharing Group en anderen.

De Amsterdamse social enterprise Share Council, een FinTech-startup die zich richt op "het dichten van de vermogenskloof door elke MKB-medewerker mede-eigenaar te maken", kondigde dinsdag met trots aan meer dan een miljoen aan financiering te hebben opgehaald van The Sharing Group (bekend van MyWheels & Mijndomein) en een netwerk van strategische angel investeerders. 

Share Council is gebouwd op het uitgangspunt van "iedereen mede-eigenaar", vandaar dat de laatste € 100k aandelen nu nog publiekelijk beschikbaar komen.

Share Council wil de investering gebruiken om het team uit te breiden en het platform voor 100 procent DIY te maken. Verder is het bedrijf van plan het geld te gebruiken om haar API uit te breiden, waardoor mede-eigenaarschap op platforms van derden, zoals Exact, Twinfield, Buddee, Nmbrs en meer, wordt vergemakkelijkt.

Share Council is via haar API al eenvoudig geïntegreerd met sommige websites van klanten om het voor elke werknemer (of zelfs klant) gemakkelijker te maken om mede-eigenaar van het bedrijf te worden

“Iedereen mede-eigenaar spreekt ons erg aan en past goed bij onze 'Good Sharing' filosofie. We zijn daarom blij dat we met onze investering Share Council kunnen ondersteunen in hun missie”, aldus Joost van Rooij, CMO bij The Sharing Group.
 

Gerelateerde artikelen