Euronext neemt meerderheidsbelang in iBabs

Euronext heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse iBabs. Voor 60 procent van de aandelen legt de beursuitbater 30,1 miljoen euro neer, zo werd maandag bekend.

IBabs, dat een platformonafhankelijke digitale vergadertool levert, is actief voor circa 1.000 bedrijven en publieke partijen en had in juni meer dan 77.000 gebruikers. De onderneming behaalde in 2016 een omzet van 5,9 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 3,8 miljoen euro. In de eerste helft van dit jaar was er sprake van een sterke omzetgroei ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Overnames
Euronext, eigenaar van de aandelen- en optiemarkten in Amsterdam, Parijs, Brussel en Lissabon, heeft tot zo'n 2 miljard euro klaarliggen voor mogelijke overnames. Dat zei topman Stephane Boujnah afgelopen weekend in een gesprek met Bloomberg Television.

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal het speelveld op de financiële markten de komende jaren ingrijpend veranderen. Daar wil Euronext zich op voorbereiden door te zoeken naar overnames die zorgen voor meer schaalgrootte en diversere bronnen van inkomsten, aldus Boujnah.

Bron: ANP

Gerelateerde artikelen