Rechtszaak tegen verkopers BetCity na misleiding

De verkoper verzweeg lopend onderzoek door de Kansspelautoriteit.

Gokimperium Entain heeft in Engeland een rechtszaak aangespannen tegen de familie Singles, de voormalige eigenaar van BetCity. De klager eist een deel van de koopsom voor BetCity terug.

De aanleiding bestaat uit  twee onderzoeken van de Kansspelautoriteit tegen BetCity, die al liepen toen BetCity werd overgenomen door Entain van de familie Singles. De verkopende partij tekende bij de verkoop dat er geen juridische procedures liepen. Maar vijf maanden na de deal kwam Entain erachter dat de Kansspelautoriteit bezig was met de onderzoeken.

Vorig jaar bleek dat de familie wel op de hoogte was van het onderzoek op het moment van de verkoop. De twee partijen hebben de verkoopovereenkomst als gevolge hiervan aangepast op diverse punten. De oud-eigenaren nemen de boetes voor hun rekening, zo wordt vastgesteld. In totaal gaat het uiteindelijk om een bedrag van 3,4 miljoen euro: drie miljoen voor overtreding van de Wwftt en vier ton boete voor de reclame-overtreding.

Entain behield wel het recht om een additionele claim in te dienen. Eind vorig jaar legde Entain een claim neer bij de oud-eigenaren van BetCity voor de waardevermindering van het gokbedrijf. De details over de schade die Entain claimt geleden te hebben door het achterhouden van informatie, is niet gedetailleerd in de claim. Om hoeveel geld het gaat, is ook niet bekend.

 

Gerelateerde artikelen