Elliott oneens met awardwinning overname NXP door Qualcomm

Chipmaker Qualcomm zou het overnamebod op zijn Nederlandse branchegenoot NXP moeten verhogen. Aandeelhouders van het Eindhovense bedrijf, waaronder de activistische investeerder Elliott, vinden de huidige prijs van 110 dollar per aandeel te laag. Dat stelde persbureau Bloomberg woendag op basis van ingewijden.

De overname van NXP door Qualcomm won de M&A Award voor Best Deal 2016, maar de deal is nog niet rond. Elliott zou een van minstens drie aandeelhouders zijn die de leiding wil dwingen opnieuw met Qualcomm te onderhandelen over de prijs. De Amerikanen kochten NXP vorig jaar voor 47 miljard dollar.  Qualcomm acquires NXP semiconductors Dat bod kon op instemming rekenen van het bestuur van NXP.

De afronding van de overname van de sinds 2006 zelfstandige chipdivisie van Philips staat gepland voor het einde van dit jaar. De transactie is de grootste ooit in de geschiedenis van de chipindustrie.

Bij een grote deal horen veel adviseurs. Er zijn minstens zeven banken en zeven advocatenkantoren bij de miljardenovername betrokken. Bekijk hier alle adviseurs.

Bronnen: ANP en MenA.nl 

Lees ook:
Qualcomm geeft obligaties uit voor awardwinning overname NXP
Aandeelhouders NXP akkoord met megaovername
Best M&A Lawyer Arne Grimme hoopt voor Nederland op nieuwe NXP-deal
Miljardendeal NXP katapulteert Goldman Sachs, Evercore, A&O en De Brauw naar top league tables 
 

Gerelateerde artikelen