Eigenaar moet aandelen Oranjewoud kopen voor 7,7 miljoen

De koopsom is veel hoger dan wat Gerard Sanderink in gedachten had.

De omstreden zakenman Gerard Sanderink is verplicht om aandelen Oranjewoud voor een hoge prijs te kopen. Dat kost hem 7,7 miljoen euro. Sanderink, vooral bekend als excentrieke eigenaar van IT-berijf Centric, wilde twee jaar geleden het laatste procent aandelen in Oranjewoud kopen dat nog aan de beurs genoteerd stond.

Oranjewoud is de holding waar bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea onder vallen. Sanderink Investments bezat al 99 procent van de aandelen. De Ondernemingskamer heeft bepaald dat Sanderink de resterende aandelen moet kopen tegen een veel hoger bedrag dan verwacht. Sanderink moet het verschil bijbetalen,

Het AD, dat schrijft over deze kwestie, vraagt zich af of Sanderink kan betalen. Hij geniet geen salaris van zijn bedrijven en ontvangt evenmin een winstuitkering van zijn bedrijven. De vele rechtszaken waar hij in verzeild is geraakt waren kostbaar, vooral omdat Sanderink bijna geen advocaten kan vinden die hem willen bijstaan. Verder werd Sanderink door de rechter verplicht om zijn ex-vriendin financieel te compenseren.

Lees ook: Eigenaar Centric mag eigen bedrijf niet verkopen

Gerelateerde artikelen