Echte disruptors laten zich niet overnemen door hun ‘vijand’

Waarom zou een startup die banken overbodig wil maken zich door zo’n gepasseerd instituut laten overnemen?
‘Echte’ fintech-disruptors partneren niet met de oude spelers, stelt de CEO van Tyro Payments Joost Stollmann – die willen ze vernietigen. De tyrofintechhub heeft als motto: "Empowering startups to disrupt banking". Hij deed deze uitspraak tijdens het Finsia Forum in Sidney, dat vorige week gehouden werd, en waar weer bijzonder harmonieus werd gediscussieerd over ‘de toekomst van Finance’ .
 
Stollman ergerde zich aan de zelfvoldaanheid van de meeste sprekers. Hij had ook weinig respect voor jonge fintech-ondernemers die zich na de eerste successen graag laten uitkopen door de traditionele marktleiders. “Als je naar de echte succesverhalen kijkt, dan zul je zien dat die  niet de helft van hun tijd besteedden aan het bezoeken van cocktailparty’s om snel te kunnen cashen.”
 
Lesson learned, niet alleen voor fintech startups: je hebt veel meer moed en vastberadenheid nodig om niet snel rijk te worden, en de strijd aan te gaan, dan om je ziel te verkopen en je disruptieve idee in een la te zien verdwijnen. 
 
Gerelateerde artikelen