Dutch Security TechFund investeert in CERTUS Port Automation

Het Dutch Security TechFund van TIIN Capital investeert in het Nederlandse technologiebedrijf CERTUS Port Automation B.V..

Het is de eerste investering van het in december 2018 gestarte fonds dat zich richt op Cybersecurity en IoT secured oplossingen. Hierbij werkt TIIN Capital samen met The Hague Security Delta, een security cluster bestaande uit een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstituten, waarbij uitwisseling van kennis en innovatie in (Cyber) security centraal staat. Daarnaast is KPN Ventures een business partner, waarbij kennis uitwisseling centraal staat en onderzocht wordt of gezamenlijke investeringen in cybersecurity mogelijk zijn.

CERTUS Port Automation biedt innovatieve oplossingen op het gebied van onder meer haven- en terminal security en automatisering. Via een Management Buy-Out heeft het huidige management van CERTUS de aandelen gekocht.

Dutch Security TechFund en een groep particuliere co-investeerders die aan TIIN Capital zijn gelieerd, hebben deze Management Buy-Out mede mogelijk gemaakt. De aandelen zijn voor 50% in handen van het management en voor 50% in handen van het Dutch Security TechFund en de genoemde co-investeerders.

Het management bestaat uit CEO Leander de Nooijer, CFO Bas van der Pol en Pieter Christiaan van Oranje. Zij verwachten met de nieuwe equity partner Dutch Security TechFund zelfstandig te kunnen groeien door onder meer sneller op te schalen met de huidige ‘Port Automation en Security Solution’ in nieuwe markten, maar ook door IT security solutions en door data gedreven business modellen aan de diensten toe te voegen.

Gerelateerde artikelen