DSV, Maersk, CVC en Carlyle vechten om DB Schenker

Laatst gewijzigd: 28 maart 2024 10:48
Nog tien partijen die de Duitse dochter van 20 miljard willen kopen.

Nog zeven tot tien partijen zijn geïnteresseerd in een overname van DB Schenker, een logistieke dienstverlener die nu nog onderdeel is van Deutsche Bahn. Het bedrijf is ook actief in Nederland op een aantal locaties.

Eerder was nog sprake van ruim twintig potentiële kopers, maar daarvan is een aantal afgehaakt. Onder andere branchegenoot DSV en rederij Maersk hebben nu een voorlopig bod gedaan, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van ingewijden.

Naast beide Deense vervoersbedrijven zouden ook grote investeringsmaatschappijen heil zien in de aankoop van het wereldwijd actieve bedrijf. Zo zouden de Amerikaanse investeerders Carlyle en CVC werken aan een gezamenlijk bod, hoewel Deutsche Bahn heeft gezegd niet te willen verkopen aan investeringsmaatschappijen.

Volgens Handelsblatt speelt ook het Saudische scheepvaartbedrijf Bahri met de gedachte om DB Schenker te kopen. De Duitse nationale spoorwegmaatschappij is bezig dochterondernemingen te verkopen om de eigen schuldenlast te verlichten. Het bedrijf moet ook fiks investeren in het verouderde spoorwegennet in Duitsland.

Gerelateerde artikelen