Dit zijn de zes beste M&A-directors van Nederland in 2016

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:34
De zes genomineerden voor Best M&A Director 2016 zijn uit de koker gekomen en strijden - volgens ingewijden - vanwege hun strategische brein, kennis van de M&A-markt en internationale netwerk om het uit te reiken eremetaal. Hieronder vindt u de zes gegadigden voor de Best M&A Director Award 2016 op alfabetische volgorde.

Pim Berendsen
Voor de eerste keer maakt Pim Berendsen deel uit van het nominatiecorps voor de Best M&A Director Award. In februari 2015 keerde de Executive Director terug op het oude nest van PostNL, na een anderhalf jaar durend dienstverband bij afvalverwerker Van Gansewinkel. Dit jaar wordt vooral gekenmerkt door de tot op heden vergeefse pogingen van Belgische broeder Bpost om PostNL over te nemen. Accepteert het Nederlandse

concern – dat is belast door de overheid met de verantwoordelijkheid voor de universele postdienst – het bod, dan kan het mogelijk voor Berendsen ook zijn laatste nominatie geweest zijn. Voor de paardenrace van dit jaar is Berendsen in ieder geval een gevaarlijke outsider. Wint deze dark horse de wedstrijd om de beste M&A-director van Nederland te worden?

Floris van Hall
De M&A Director van verven- en lakkenconcern AkzoNobel Floris van Hall kende met de acquisitie van BASF Industrial Coatings voor 475 miljoen euro – in februari afgerond – de belangrijkste deal van het jaar. Optimisme viert hoogtij, wat ook blijkt uit Van Halls positieve verwachtig voor aankomend jaar: "Mijn verwachting voor 2017 is dat de M&A-markt nog steeds zeer actief zal zijn en dat AkzoNobel zich weer mag gaan roeren."

Marc Koster
De Executive Director Business Development van Heineken sleepte de Best M&A Director Award al tweemaal (2014 en 2015) in de wacht. Vorig jaar vertelde Marc Koster dat hij in voorgaande jaren misschien wel meer recht had op het winnen van de award.

 De publieke opinie heeft echter ook een stem in de uitslag. Onlangs noemde de Heineken-veteraan een aantal karaktertrekken van een goede M&A Director: “Eerst en vooral moet die persoon een helder beeld hebben van de strategie die zijn of haar onderneming nastreeft. Je moet meteen kunnen aanvoelen wat voor transactie potentieel waarde kan creëren. Zo kun je je energie en resources op de meest efficiënte wijze aanwenden, zonder dat je met teveel man overal achteraan loopt. Daarnaast is een intern wijdverspreid netwerk nuttig, zowel in Nederland als buitenland. Een goede M&A-director bewaart ook het overzicht van afstand over een groot aantal projecten, en dat kan complex zijn.”

Daan van Manen
Dit jaar mag Daan van Manen zich voor het eerst begeven onder de kanshebbers voor de Best M&A Director Award. Reeds 10 jaar houdt Van Manen zich bezig met M&A binnen de Eindhovense multinational Philips. De meest in het oog springende transactie van dit jaar, waar de Senior Director bij betrokken is geweest, is ongetwijfeld de IPO van Philips Lighting geweest. Als teamleader begeleidde hij de lichtdivisie van het Brabantse moederbedrijf naar een succesvol beursdebuut.  

Steward McCrone
Een andere Philips-man mag zich ook in de strijd mengen om de Best M&A Director Award 2016. Zowel in 2014 als in 2015 (beide keren won Marc Koster) zag Stewart

McCrone de prijs voor Best M&A-director van Nederland aan zijn neus voorbij gaan. De Schot, sinds 1988 in dienst van Philips, heeft zich dit jaar nadrukkelijk op de voorgrond geroerd rond de beursgang van de lichtdivisie van Philips. Als Head of M&A kan hij terugkijken op een geslaagde notering aan de aandelenbeurs afgelopen mei. Treedt de Manchester United-fan in de voetsporen van zijn voorganger James Nolan, die de prijs in 2011 in ontvangst mocht nemen?

Raja Venkata Raman
Het is de eerste keer dat Raja Venkata Raman zich mag opmaken voor de zesstrijd om de award voor de beste M&A-director van Nederland. De geboren Indiër versterkte in 1991 de ING-gelederen en maakte vijf jaar later de overstap naar ABN AMRO. In 2010 keerde hij weer terug op het oranje nest om als Head of ING Investments, Acquisitions & Divestments de M&A-markt te bedienen. Weet de ervaren ING-bankier Marc Koster van een winning streak van drie opeenvolgende M&A Awards te houden?
 


Gaat u binnenkort ook een overname doen of private equity aantrekken?
Maximaliseer uw kans op succes en schakel de beste adviseurs, investeerders en financiers in 2 tips: 

1. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (220 pagina’s) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

2. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen