Dit zijn de 50 meest gezochte dealmakers van Nederland

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:18
Vier vrouwen, een investeerder en 23 zakenbankiers. Dit zijn de vijftig dealmakers met de hoogste bezoekcijfers van Nederland.

[Bekijk de volledige top 50 onderaan dit artikel]

Van de vijftig meest gezochte dealmakers werken 23 bij een bank, 14 bij een advocatenkantoor, 11 bij een accountancy-firma, één bij een communicatie-adviseur en één bij een investeerder. De lijst telt een grand total van vier vrouwen. De zeven meest gezochte dealmakers zijn M&A-adviseurs (zakenbankiers / corporate-finance-adviseurs).

Hoe kan een dealmaker bezoekcijfers hebben? Op mena.nl hebben we van alle dealmakers profielpagina’s en kunnen we zien hoe vaak deze pagina’s worden bezocht (sinds juli 2016). Dat geeft ons een mooi inkijkje in welke dealmakers het best worden bekeken. Een hoog bezoekcijfer heeft verschillende aanleidingen. Een dealmaker is populair, scoort goed in de league tables.  haalt het nieuws, is betrokken in een schandaal, wint een prijs of klikt gewoon zelf graag op zijn of haar profiel. 

Top 3: Bastiaan Vaandrager, Cassander Verwey en Hugo Peek

De nummer één dealmaker komt regelmatig langs in de nieuwsgaring van MenA.nl. Bastiaan Vaandrager van Rothschild (foto boven) scoort al jaren hoog in de league tables en is er met meerdere M&A Awards vandoor gegaan. Dit jaar adviseerde hij onder andere bij de verkoop van brillenwinkel Charlie Tempel aan GrandVision. Runner-up Cassander Verwey van J.P. Morgan (foto rechts) doet het ook goed in de league tables. Hij is vaak bij de grootste deals betrokken, waaronder de grootste deal van 2018: de verkoop van AkzoNobel Specialty Chemicals. Nummer drie Hugo Peek van ABN AMRO is al decennia een bekende naam in M&A-land en haalde dit jaar het nieuws omdat hij zijn aloude werkgever ABN AMRO gaat verlaten. 

Het zijn niet alleen maar awards en grote deals waardoor dealmakers hoog in de lijst komen. Khalid Bakkali staat door onfortuinlijke omstandigheden op de zesde positie. De dealmaker van KPMG kwam in het nieuws omdat hij met zijn familie moest onderduiken nadat zijn jongere broer was geliquideerd in het criminele circuit. 

Nummers 8 en 9: Arne Grimme en Jan Louis Burggraaf 
Arne Grimme van De Brauw Blackstone Westbroek en Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy zijn de best bekeken advocaten. Beide advocaten wonnen meerdere malen een M&A Award en adviseren bij grote spraakmakende deals. Daarnaast werkte Burggraaf ook aan zijn kijkcijfers met een optreden op het politieke toneel en recent met de bekendmaking van zijn afscheid van het dealmakersvak.

Vier vrouwen

In de volledige top 50 staan vier vrouwelijke dealmakers. Karine Kodde van Allen & Overy (foto rechts) is de meest gezochte vrouw in dealmakersland. Zij is al jaren een vaste waarde in het M&A-wereldje en sleepte ook M&A Awards in de wacht. Linda Boots van EY en Antoinette van der Hauw van Loyens & Loeff volgen op plaatsen 36 en 41. Beide dealmakers hebben nominaties in de wacht gesleept voor de award Best Young M&A Advisor, en dat werkt goed voor de kijkcijfers. Leontine Koens-Betz van Accuracy sluit de rijen op plaats 50. De ‘koningin van transaction support’ is een vaste waarde in de league tables voor transaction services.

 

Gerelateerde artikelen