Disney: anderhalf miljard voor klein belang in Epic Games

Ook andere concerns investeerden in het gamebedrijf van 32 miljard.

De investering van anderhalf miljard dollar van Disney in Epic Games gaat als een lopend vuurtje over de hele wereld. Disney is bekend van kindvriendelijke content als Donald Duck, Bambi en Mickey Mouse, terwijl Epic Games de wereld veroverde met het veel gewelddadiger spel Fortnite.

Toch werken de twee bedrijven al langer samen. Zo kon op Fortnite al gespeeld worden met Star Wars-, Marvel- en Indiana Jones-personages, die vallen onder filmstudio’s in handen van¬†Disney. “Disney¬†was een van de eerste bedrijven die geloofden in het potentieel van het samenbrengen van hun werelden met de onze in Fortnite”, zegt topman Tim Sweeney van Epic in verklaring.

De investering van anderhalf miljard dollar geeft Disney overigens geen groot belang in het gamebedrijf. In april 2022 werd de waarde van Epic Games geraamd op 32 miljard dollar, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de vijftien miljard in 2018. Het bedrijf boekte ruim vijf miljard dollar winst in 2022.

Disney is al langer bezig om met overnames en investeringen haar positie veilig te stellen. Vorig jaar nam het Amerikaanse concern de streamingdienst Hulu over.

Disney is ook niet het eerste grote bedrijf dat een graantje mee wil pikken van het succesbedrijf. Twee jaar geleden investeerden Lego en Sony elk een miljard dollar in Epic Games. Het resultaat was de introductie van LEGO Fortnite, dat afgelopen jaar op de markt kwam.

Gerelateerde artikelen