Disney wil streamingsdienst Hulu volledig aan boord

Iedereen blij met de deal waarvan niemand weet wat die kost.

De markt van streamingdiensten is volop in beweging. Vooral in Amerika, waar Disney de in Europa nog onbekende streamingsdienst Hulu volledig wil overnemen. Disney heeft daar nu reeds twee derde van de aandelen, maar wil het resterend belang overnemen van Comcast, de grootste kabeltelevisiemaatschappij in de VS.

Hulu mag dan geen bekende speler zijn, de amusementsindustrie weet drommels goed wie Hulu is. Hulu is een van de weinige winstgevende streamingsdiensten in de VS. Disney denkt dat Hulu van strategisch belang kan zijn om de kijker nog beter te bereiken. Disney heeft al diverse streamingdiensten, waaronder ESPN, maar wil een aanbod dat alle doelgroepen bereikt.

De prijs van de aandelen Hulu is het enige puntje dat nog openstaat bij de deal met Comcast. De twee aandeelhouders spraken in 2019 af om Hulu te waarderen op minimaal 27,5 miljard dollar. Daardoor is het aandeel dat Disney nu wil kopen minimaal 8,61 miljard waard.

Disney heeft weliswaar een kooprecht op het minderheidsbelang, maar analisten denken dat de onderhandelingen met Comcast nog een heet hangijzer gaat worden. Door het succes is Hulu veel meer waard dan toen Disney vier jaar geleden instapte.

Gerelateerde artikelen