Deze 10 adviseurs deden de grootste techdeals

De grootste techdeal was de overname van Interxion, goed voor een dealwaarde van 7,7 miljard euro.

Wat valt u op aan deze lijst? Inderdaad, de eerste plek wordt gedeeld door vijf zakenbanken/dealadviseurs. Zij waren allemaal betrokken bij de overname van een Europese datacenterreus. Deze deal was 7,7 miljard euro waard.

Deze datacenterreus is het Nederlandse Interxion. Dit in Hoofddorp gevestigde datacenterbedrijf is op-één-na grootste datacenter provider van Europa, met onder meer datacenters in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Ierland, Spanje en Groot-Brittannië.

Het Amerikaanse datacenterbedrijf Digital Reality – dat is gevestigd in San Francisco – heeft Interxion overgenomen. Hét feit dat in bijna alle Europese landen datacenters zijn maakt deze strategische overname voor Digital Reality zo interessant.

Bij deze overname werd InterXion Holding geadviseerd door Moelis & Company én Guggenheim Securities. Digital Reality werd geadviseerd door Morgan Stanley, Credit Suisse International en Bank of America Merrill Lynch.

Op de tweede plek staat PhiDelphi Corporate Finance. Zij adviseerde KKR & Co. bij de koop van Exact Holding. Door deze deal beschikt KKR & Co. over het bedrijf achter Exact Software. Exact is opgericht in 1984 en is gevestigd in Delft. De bedrijfssoftware wordt gebruikt om de boekhouding te doen van meer dan 400.000 kleine bedrijven in de cloud. Deze deal was 1.5 miljard euro waard.

Daarnaast heeft PhiDelphi Corporate Finance de aandeelhouders van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom geadviseerd bij de verkoop van de onderneming. NetRom heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaars en kennispartners van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals onder meer in de telecom, fintech en healthcare.

Op de derde plek staat Rothschild & Co. Zij adviseerde Apax Partners bij de verkoop van Exact Holding. Bastiaan Vaandrager, Djurre Hoogeveen en Philip Prompers waren als adviseurs betrokken bij deze deal.

De vierde plek wordt gedeeld door Barclays en Lazard. Zij adviseerden TomTom bij de verkoop van zijn Telematics-divisie aan de Japanse bandenmaker Bridgestone. Dat bedrijf betaalde 910 miljoen euro aan de Nederlandse navigatiedienstverlener. Volgens TomTom wordt het bedrijf door de verkoop van Telematics gestroomlijnder. De navigatiedienstverlener kan zich dan beter gaan richten op kaarten, navigatiesoftware en verkeersinformatie.

 

 

Lees ook: Dit zijn de tien overname-machines van Nederland

Gerelateerde artikelen