Delta Lloyd CFO Emiel Roozen haalt 338 miljoen euro op met aandelen emissie

Financieel directeur Emiel Roozen van Delta Lloyd heeft 19,9 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven om zijn solvabiliteitspositie te versterken. Met de emissie haalde de verzekeraar in ruim 338 miljoen euro op.
Onzekerheid Solvency 2 
De verzekeraar maakte bekend dat het de uitgifte heeft gedaan om diverse onzekerheden rondom de invoering van Europese richtlijnen voor verzekeraars (Solvency 2). Volgens de verzekeraar is er nog veel onduidelijkheid over de uitvoering en interpretatie van het toezicht via Solvency 2. De richtlijnen worden begin 2016 van kracht. 
De aandelen werden voor 17 euro per stuk in de markt gezet. Een groot deel van de aandelen is geplaatst bij één nieuwe aandeelhouder. Bij de uitgifte kreeg het team van Roozen advies van banken ABN AMRO en Morgan Stanley. Ook werd Delta Lloyd geadviseerd door Allen & Overy. Het team van Allen & Overy werd geleid door corporate partner Annelies van der Pauw en bestond verder uit senior associate Matthijs Driedonks. De underwriters werden geadviseerd door Davis Polk.
Delta Lloyd heeft van de aandeelhouders een machtiging om aandelen uit te geven tot maximaal 10 procent van het bestaande aandelenkapitaal. De notering van en handel in de stukken zal naar verwachting plaatsvinden op 19 maart.
Delta Lloyd zal voor een periode van 90 dagen geen nadere aandelen uitgeven of verkopen. Die beperking geldt ook voor andere effecten die kunnen worden omgezet in aandelen.
 
Gerelateerde artikelen