Dealmakers Big 4 heersen in TAS tables H1 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:45
Dealmakers van de Grote Vier domineren de league tables transaction support (TAS) op dealwaarde volledig. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl. Patrick de Graaf van KPMG staat op 1.

De kaarten lijken niet goed geschud in de league tables. De top 10 bestaat uit vijf adviseurs van KPMG, drie van PwC, één van Deloitte en één van EY. De eerste transaction supporter van buiten de grote vier staat op plaats 15, Leontine Koens-Betz van Accuracy met 184 miljoen. 

Patrick de Graaf van KPMG (foto rechts) heeft de eerste plaats in de wacht gesleept omdat hij voor parkeergaragebedrijf Q-Park adviseerde bij de overname door KKR. Het bedrijf is voor 2,95 miljard euro gekocht. De Graaf was dit jaar ook bij betrokken bij de verkoop van Leen Bakker aan Gilde Equity Management.

Hans Dullaert van PwC staat met 1,4 miljard op de tweede plaats. De grootste deal van Dullaert was de overname van Vanderlande door Toyota Industries voor 1,2 miljard euro. Hij werkte aan de deal voor verkoper NPM Capital. Hij ondersteunde de investeerder ook bij de verkoop van tentenbouwer De Boer aan Gilde Buy Out Partners en Losberger.

De hoogst genoteerde dealmaker van Deloitte staat met 325 miljoen op plaats 9. André van IJperen (foto rechts) adviseerde onder andere bij de verkoop van brillenverkoper Hans Anders door Alpha Private Equity en AlpInvest Partners en de overname van schoonmaakmiddelenfabrikant HG International door de Belgische investeerder Cobepa. 

Wessel Geurts van EY sluit de top 10 af. Hij was betrokken bij twee deals met een geschatte waarde van 320,9 miljoen euro. Hij adviseerde bij de deelname in het Amsterdamse vastgoedbedrijf Geneba Properties door het Singaporese bedrijf Frasers Centrepoint en bij de overname van Noordlease door Hitachi Capital.
 

 

Lees ook:
Jarige Hagenees doet meer deals dan M&A-bazen ING en KPMG
Cassander Verwey van J.P. Morgan verkoopt grootste deals H1 2017
Full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Boutique-advocaten domineren league table volume H1 2017
VolkerWessels levert Tim Stevens goud in league tables H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017

Gerelateerde artikelen