Dealmaker Khalid Bakkali volgt Edwin Herrie op als Head of Deal Advisory bij KPMG

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:35
Sinds november staat M&A-adviseur Khalid Bakkali aan het roer van de afdeling Deal Advisory. Hij volgt Edwin Herrie op, die leiding gaat geven aan de Markets-organisatie van KPMG. Aan Bakkali de opdracht om de kennis van verschillende M&A-specialisaties verder samen te brengen.

Dat Bakkali benoemd is als hoofd van de afdeling is opvallend, want hij werkt nog maar sinds maart 2016 bij KPMG. Waarom de keuze op hem is gevallen krijgen we niet los, maar Bakkali vertelt graag over de visie achter de aanpassingen in de organisatie. 

“We zijn continu bezig om onze dienstverlening naar cliënten verder te verbeteren. De klant heeft vaak behoefte aan een bepaalde oplossing en kan niet altijd goed onderscheiden hoe we dat hebben georganiseerd. En hoe we zaken hebben georganiseerd is eigenlijk ook niet zo belangrijk. Door als Deal Advisory onze dienstverlening vaker geïntegreerd en op maat aan te bieden kunnen we een totaaloplossing bieden in plaats van losse dienstverlening. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar door de sterke specialisatie van onze professionals bestaat soms de logische neiging om vanuit de eigen dienstverlening te denken. De Deal Advisory strategie is al even geleden ingezet en we hebben steeds vaker opdrachten waarin we cliënten multidisciplinair ondersteunen. Deze  beweging geldt voor de gehele Advisory-praktijk, met als doel om de dienstverlening op het gebied van Management, Risk en Deals dichter bij elkaar te brengen. Ik heb veel zin om dit met onze ruim 200 professionals in Deal Advisory verder vorm te geven.”

De afdeling Deal Advisory van KPMG bestaat uit de disciplines M&A, Transaction Services, Strategy & Restructuring, Valuation & Modelling en Debt Advisory. De afdeling valt binnen de structuur van KPMG onder het solutions-team. Zie ook onderstaande figuur (dit is een eigen interpretatie van de auteur dezes, niet bevestigd door KPMG).

Structuur en plaats in organisatie Deal Advisory van KPMG (interpretatie redactie)

Naast de nieuwe managementtaken blijft Bakkali actief als dealmaker. Hij is gespecialiseerd in Technology en Business Services en adviseerde dit jaar onder andere de ontwikkelaar van financiële software Five Degrees bij het ophalen van groeikapitaal. Vlak voor zijn overstap naar KPMG adviseerde hij zijn werkgever NIBC bij de verkoop van uitzendbureau Olympia Netherlands.  

Recent sprak Bakkali tijdens een bijeenkomst van investeerders in financiële software (fintech). De groei van de fintech-industrie gaat gestaag door. Het aantal investeringsdeals in fintechbedrijven neemt jaar op jaar toe en ook dit in 2016 worden er meer fintechdeals gesloten dan in 2015, denkt Bakkali.

 

Gerelateerde artikelen