Khalid Bakkali over zijn overstap naar KPMG als partner

KPMG Corporate Finance versterkt zijn M&A-praktijk met de komst van de 42-jarige Khalid Bakkali als partner. Eerder werkte de dealmaker bij NIBC. “Na een transitieperiode, wil KPMG echt weer gaan bouwen. Dat spreekt me aan,” aldus Khalid.
KPMG Corporate Finance zocht een nieuw talent voor zijn M&A-praktijk. Via een headhunter kwam het kantoor uiteindelijk uit bij Khalid Bakkali, die per 1 maart partner is geworden. Khalid is met 42 jaar een relatief jonge partner. Hij zal veel direct samenwerken met Danny Bosker, Wouter van de Bunt en Wouter van der Heijden – de drie andere partners op de M&A-afdeling.
“Na een transitieperiode, wil KPMG echt weer gaan bouwen. Dat spreekt me erg aan,” laat Khalid desgevraagd telefonisch aan MenA.nl weten.
 
Khalid: ”KPMG is al een leidende speler op het gebied van M&A maar er zit zeker nog meer potentie in. De verschillende teams binnen Corporate Finance werken nauw samen. In de drie weken dat ik hier nu zit, valt het me op dat hier veel jonge enthousiaste mensen werken, het is een dynamische club. KPMG heeft een platte organisatie met veel professionals in verschillende vakgebieden, dat is erg prettig werken.”
Hiervoor werkte Khalid ruim 7 jaar bij NIBC, onder meer als Head of Sector Team Technology, Media & Services. “Ik ben voor cliënten in verschillende sectoren actief geweest, maar heb de laatste jaren een focus gehad op Technology, Media & Services.”
Mondiale netwerk
Het internationale netwerk van KPMG is een van de dingen die Khalid deed beslissen om zich aan te sluiten bij zijn nieuwe werkgever. “Steeds meer deals zijn internationaal, naast het sterke netwerk van KPMG in Nederland voegt het mondiale netwerk veel toe. Daarnaast is er een sterke internationale sector focus, ook dat draagt sterk bij aan wat je voor cliënten kunt betekenen.” 
Vorig jaar ging het Khalid goed af bij NIBC. Hij sloot – volgens onze database – 6 transacties. De laatste transactie waar hij dit jaar bij betrokken was, is de verkoop van Olympia Nederland aan Avédon, welke vorige week officieel is aangekondigd. Khalid stond verkoper NIBC bij. Daarnaast was hij vorig jaar betrokken bij onder meer de verkoop van DocData en het publieke bod op Batenburg.
Diepe zakken
Hoe ziet hij de markt? “Voor dit jaar ben ik gematigd positief”, blikt Khalid vooruit. “De economie blijft moeilijk te voorspellen, elke keer zijn er weer plussen en minnen. In Nederland trekt de economie verder aan. De BRIC-landen hebben het moeilijk, de VS koelt een beetje af. Het is lastig om iets over de lange termijn te zeggen. Duidelijk is dat er veel liquiditeit in de markt is en investeerders diepe zakken hebben. In dat kader hoop ik dat het transactietempo van vorig jaar zal aanhouden.” 
 
De eerste potentiële transacties zijn volgens Khalid al in de maak. “Hopelijk wordt het weer een drukke periode.”
 
Gerelateerde artikelen