(Cyber) security fonds bouwt Managed Security Services bedrijf

Het fonds moet mogelijk maken dat werken in zowel de cloud als de traditionele infrastructuren veilig zal verlopen.

TIIN Capital als fondsmanager van het (Cyber) security fonds Dutch Security TechFund, maakt bekend deze zomer een start te hebben gemaakt met de uitbouw van een bedrijf dat in staat is om voor (middel) grote bedrijven het veilig werken in zowel de cloud als traditionele infrastructuren mogelijk te maken.

Door twee spelers samen te brengen ontstaat er een bedrijf met circa 90 medewerkers met een breed pakket aan producten en diensten dat in staat is veilige infrastructuren te ontwerpen, realiseren en beheren. Het doel is om binnen enkele jaren te groeien naar een groep met een omzet van tenminste € 50 miljoen door meer gespecialiseerde bedrijven toe te voegen.

Het in Naarden en Den Haag gevestigde Dutch Security TechFund zette in juni de eerste stap in de opbouw van een krachtig Buy-and-build platform door Felton over te nemen. Deze onderneming is expert op het gebied van beheer van cloud en infrastructuur. De tweede stap is gezet door vandaag Lantech over te nemen en samen te voegen met Felton. Hierdoor wordt expertise toegevoegd op het gebied van het beheer van netwerk infrastructuren en alle security componenten. De combinatie gaat verder onder de naam ‘Felton’. Maarten Derks, partner bij het Dutch Security TechFund, zegt hierover: “De toekomst en dienstverlening van bedrijven op het gebied Cloud en Security groeit steeds meer naar het managed security services model. In de snel veranderende markt is opschaling uiterst relevant omdat steeds hogere eisen worden gesteld aan het beheer van veilige ICT tools. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze combinatie een sterke positie in de cloud en security markt zal uitbouwen en opeisen.''

Michael Lucassen, eveneens partner bij Dutch Security TechFund, voegt toe: “In de investeringsstrategie van het fonds hebben wij gesignaleerd dat de digitalisering van de markt gevaren met zich meebrengt waar bedrijven support bij nodig hebben. Hierbij is onder meer een partij als Felton nodig, die het hele speelveld overziet voor de klant. Zeker nu, waar als gevolg van Corona remote werken een ongekende opgang laat zien, is dit een belangrijk thema. Als fondsmanagement vinden wij het uiterst relevant een platform met deze focus in portefeuille te hebben”.

Door de fusie van Felton met Lantech worden twee bedrijven samengevoegd die al meer dan 35 jaar actief zijn in het bouwen en beheren van veilige infrastructuren. Met een gezamenlijke omzet die dit jaar groeit naar € 20 miljoen, en een specialisatie en expertise die van grote toegevoegde waarde is, wordt een platform gecreëerd dat leadership heeft in het bouwen en managen van veilige infrastructuren. De directie van beide bedrijven blijft ongewijzigd en zal gezamenlijk de directie gaan vormen van de nieuwe combinatie Felton, dat gevestigd zal zijn in Amersfoort. De directie bestaande uit Henk de Boer (CEO), Sebastiaan Kors (Commercieel Directeur) en Stan Bridié (Directeur Managed Services) zeggen hierover: “Om met beide bedrijven in deze snel veranderende markt positie te houden en uit te bouwen is de combinatie een prachtige volgende stap. Als onderdeel van het Dutch Security TechFund verwachten we nog veel meer stappen te kunnen zetten en kijken we terug op een intensieve periode waarin we ons met behulp van TIIN Capital als fondsmanager ons goed hebben kunnen voorbereiden op dit huwelijk. We zien uit naar een verdere uitbreiding van de familie!”

Gerelateerde artikelen