CVC ziet wisseling van bestuur bij Stage Entertainment

In september kondigde huidige CEO Just Spee van Stage Entertainment zijn vertrek aan. Zijn opvolger is afgelopen week bekend gemaakt: Arthur de Bok. De huidige CEO van Mediq begint 1 mei aan zijn nieuwe klus.

Musicalman Joop van den Ende, vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) en grondlegger van Stage, is verguld met de komst van De Bok. Van den Ende noemt hem 'een CEO van kaliber'. De Bok wordt op zijn beurt bij Mediq opgevolgd door Christian Wojczewski van ingenieursbedrijf Linde Group.

"Stage Entertainment biedt mij een prachtige mogelijkheid om een van de meest dynamische en snelst groeiende ondernemingen in de live-entertainmentindustrie te kunnen gaan leiden", reageert De Bock tegenover De Financiële Telegraaf. Het musicalconcern onthaalde vorig jaar wereldwijd 6,9 miljoen bezoekers. Die lieten de kassa rinkelen: zo'n 479 miljoen euro werd omgezet.

Meerderheidsbelang CVC Capital
De huidige CEO Just Spee vertrekt als topman en wordt per 1 mei voorzitter van de RvC bij Stage. Daar neemt hij plaats naast onder meer Van den Ende en topinvesteerder Ivo Lurvink van CVC Capital Partners, van wie Spee de voorzittershamer overneemt. 

De RvC wordt verder gecompleteerd door Alexandra Schaapveld (onafhankelijk lid) en Nick Clarry (CVC Capital Londen), terwijl Bas Becks (CVC Capital) per 1 mei afscheid neemt. De internationale investeringsmaatschappij nam twee jaar geleden een meerderheidsbelang in het in 1998 afgesplitste internationale theaterbedrijf. 

In het aankomende M&A Magazine verschijnt een exclusief interview met vertrekkend topman Just Spee. Meer weten? Word lid

 

 

Gerelateerde artikelen