CVC bouwt het grootste buy-outfonds ooit

Laatst gewijzigd: 28 juli 2023 10:39
Andere private equity-bedrijven kregen hun fondsen niet volgestort.

CVC Capital Partners heeft 26 miljard euro opgehaald voor het grootste buy-outfonds ooit. Onder meer Amerikaanse en Canadese pensioenfondsen hebben toegezegd om geld in het fonds te storten.

De private-equityfirma CVC Capital Partners, die investeert in niet-beursgenoteerde bedrijven, kreeg voor het nieuwe fonds al toezeggingen van diverse grote investeerders, schrijft het persbureau Bloomberg vrijdag.

CVC is een van de grootste private equity-bedrijven ter wereld. Twee jaar geleden sloot zij de Nederlandse vestiging. CVC is bekend van onder andere de overname van de theedivisie van Unilever.

CVC begon in januari met de fondsenwerving voor het negende buy-outfonds. Het streefbedrag werd op 25 miljard euro gesteld, maar er kwam nog een miljard extra binnen.

Financiƫle media zijn verbaasd over dat hoge bedrag. Andere private equitiebedrijven, zoals EQT en Cinven, stelden onlangs de afsluiting van fondsenwerving uit omdat er te weinig belangstelling voor was. Apollo Global Management stelde het streefbedrag van het jongste investeringsfonds naar beneden bij.

In de VS wordt er al op gehint dat de dealdroogte binnenkort voorbij is, omdat de markten de inflatie en renteverhogingen hebben verwerkt.

Gerelateerde artikelen