Curator vindt koper voor private equity owned modebedrijf Mexx

Curator Frits Kemp van Fort Advocaten heeft een nieuwe koper gevonden voor Mexx. Het Turkse modeconcern Eroglu Holding is de nieuwe eigenaar van het Nederlandse modemerk. Mexx is op 4 december failliet verklaard en was eigendom van de Amerikaanse private equity investeerder The Gores Group en modeontwerpster Liz Claiborne.
De overnameprijs is niet bekend gemaakt. Nurettin Eroglu, topman van Eroglu Holding, verwacht dankzij de overname grotere naamsbekendheid te krijgen in de modebranche. Dat schrijft de Telegraaf. Het Turkse bedrijf is actief met de merken Colin´s en Loft en telt meer dan 600 winkels in 38 landen. 
Mexx heeft 500 winkels in 56 landen, maakt een omzet van 1,2 miljard euro en heeft 1500 werknemers, waarvan 500 werkzaam in Nederland. Sinds de faillietverklaring in december zijn de winkels van Mexx open gebleven om de winkelvoorraden te verkopen en aantrekkelijk te blijven voor potentiële kopers. Toen het faillissement bekend werd gemaakt hadden twee geïnteresseerde bedrijven contact opgenomen met de curator. Beide waren partijen kwamen uit het buitenland. 
Net als veel retailbedrijven had Mexx te kampen met dalende resultaten. In 2014 verdiende het bedrijf 100 miljoen euro met winkelverkopen. 150 miljoen euro werd verdiend met groothandel. 
 
Frits Kemp van Fort Advocaten is de curator bij de deal. Hij is partner in de sectie ondernemingsrecht en gespecialiseerd in ondernemingsrecht en insolventierecht. Eerder werkte hij bij Hulkenberg Van der Veen advocaten en Casander Advocaten. 
Gerelateerde artikelen