Crisp via overname in maaltijdboxen

App-only supermarkt Crisp neemt maaltijdboxdienst De Krat over.

Door de overname van De Krat kan Crisp klanten maaltijdboxen aanbieden met geportioneerde ingrediënten voor een vast bedrag per week.

De Krat werd in 2010 opgericht als eerste maaltijdbox van Nederland. Het is een winstgevend bedrijf en sinds 2015 B Corp gecertificeerd.

In september kondigde Crisp de acquisitie van lokale leverancier De Eetfabriek aan, waarmee Crisp vers bereide, kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken aanbiedt. Met de overname van De Krat voegt Crisp daar nog meer gemak aan toe.

Zowel op het gebied van product en propositie als op de operationele organisatie zagen Crisp en De Krat een duidelijke synergie. In het aanbod aan leveranciers bestond er al overlap aan makers, telers en kwekers die bij beide partijen zijn aangesloten. Vanaf begin dit jaar konden klanten van De Krat al boodschappen van Crisp aan hun mandje toevoegen.

De aankomende periode wordt gebruikt om het aanbod van De Krat op te schalen met de eigen software en de logistiek van Crisp. De eerste Crisp-klanten krijgen vervolgens vanaf februari de optie om voor een maaltijdbox-abonnement te kiezen. De expertise rondom recept- en maaltijdboxontwikkeling wordt daarna verder geïntegreerd binnen de infrastructuur van Crisp en in de zomer vindt de volledige merk- en ketenintegratie plaats. Alle medewerkers van De Krat gaan mee naar Crisp.

Lees ook: Uitdragen van ESG-waarden: De B Corp
 

Gerelateerde artikelen