Countus neemt accountantskantoor Alan over

Fusies en overnames in de accountancy gaan naar een hogere versnelling.

Alan Accountants en Adviseurs uit Leek wordt met ingang van volgend jaar onderdeel van het grotere accountantskantoor Countus. Het achttien jaar oude Alan was al een poosje op zoek naar een koper.

Roelof Tolner en Marcel van Alphen, directeuren van Alan, stellen dat de goede aansluiting van de agrospecialist een doorslaggevende factor was. Niet alleen klanten maar ook veel medewerkers hebben een agrarische achtergrond.

De deal illustreert de hoge versnelling waarin fusies en overnames in de accountancy zijn geraakt. Recent nam de Belgische PIA Groep diverse accountantskantoren over in Nederland. Private-equityhuis Avedon heeft dit jaar drie accountantskantoren overgenomen. In september fuseerden de accountantskantoren De Hooge Waerder en Spaarne.

Countus is door de overname nu ook vertegenwoordigd in de provincie Groningen. Het aantal vestigingen groeit tot 25. Het kantoor is opgericht in 1924 en behoort tot de top 20 accountantskantoren in Nederland. De organisatie heeft vanaf januari 2024 25 vestigingen verspreid door het land en het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle.

Countus Accountants + Adviseurs is onderdeel van de Countus Groep, dat ook labels draagt als labels Countus, Subvention, Zienergie, WeCapital, WeRecover, Klaart, De Omgevingsadviseurs, Spoar en De Systeemadviseurs. De medewerkers zijn allen mede-eigenaar via een participatieregeling.

Gerelateerde artikelen