Corporate finance adviseur Cornerstone Partners koppelt Van Ieperen en Dura Vermeer

Corporate finance adviseur Cornerstone Partners en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek adviseren projectontwikkelaar Dura Vermeer bij de overname van renovatiebedrijf Van Ieperen. Mazars Berenschot Corporate Finance en Legal Experience adviseren de verkopers van Van Ieperen. Big four-kantoor PwC heeft in opdracht van Dura Vermeer de boeken onderzocht.
"Wij hebben ze aan de koffie gezet", zegt partner Peter Gaasbeek van Cornerstone Partners. Gaasbeek werkt bij de deal samen met collega Jelle Aldewereld. Gaasbeek wist dat Dura Vermeer op zoek was naar uitbreidingen in de renovatiewereld. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen heeft hij Peter en Huig van Ieperen, de eigenaren van het gelijknamige renovatiebedrijf, voorgesteld aan het management van Dura Vermeer. Namens Dura Vermeer hebben managers Bob Post, Job Dura en Ronald Dielwart de deal uitonderhandeld.
De overname is de tweede deal van 2012 voor de adviseurs van Cornerstone Partners. In januari is de overname van bouwonderneming Ooms Avenhorn door Strukton afgerond. Bij deze deal adviseerde Cornerstone verkoper Ooms. Gaasbeek verwacht dit eerste halfjaar minstens één nieuwe deal bekend te maken. Ondanks een grote onzekerheid in de bouwwereld verwacht hij dat de overnameactiviteit toe zal nemen. "Ik denk dat verkopers realistischer zijn geworden in de waardering van hun bedrijven", zegt Gaasbeek. Daarnaast ziet hij dat kopers met een gezonde balans weer op overnamepad gaan. Gaasbeek ziet dat kopers interesse tonen in de overname van bedrijven waar ze eerder van afzagen.
 
Mazars Berenschot en De Brauw Blackstone Westbroek 
 
Dat is ook een positief signaal voor partner Jaap de Jong en senior consultant Patrick Wijffelman. De heren vormen het team van Mazars Berenschot Corporate Finance dat is gespecialiseerd in de bouw. De bouw is één van de vier focussectoren van de fusie- en overnameadviseur.
Het team van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek bestaat staat onder leiding van partner Arne Grimme. Hij werkt samen met senior associate Dirk Struycken.
Gerelateerde artikelen