Committed Capital haalt €55 miljoen op met derde fonds

Investeringsbeleid richt zich op groei DGA geleide mkb-bedrijven.

Committed Capital maakt vandaag bekend een bedrag van €55 miljoen te hebben opgehaald voor haar derde fonds. De fondsenwerving heeft slechts twee maanden geduurd en kon rekenen op een grote vraag onder kapitaalkrachtige ondernemers, family offices en institutionele investeerders uit binnen- en buitenland. Het fonds is ruimschoots overgeschreven terwijl een groot deel van de inschrijvingen afkomstig is van beleggers uit het vorige fonds. Het succes van de fondsenwerving voor het nieuwe fonds bevestigt de steun voor het investeringsbeleid van Committed Capital: DGA geleide mkb-bedrijven ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities.

Met investeringen in bedrijven als Verasol, DataExpert, Creative Group en FYEO heeft Committed Capital een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van DGA geleide bedrijven die een versnelde groei doormaken en een partner zoeken om te professionaliseren, voornamelijk door het versterken van het (management) team.

Committed Capital blijft zich met het nieuwe fonds richten op substantiële belangen in Nederlandse mkb-bedrijven met een operationele winst (EBITDA) tussen de €1 miljoen en €5 miljoen en een duidelijke ambitie om de EBITDA minimaal te verdubbelen gedurende de participatieperiode, al dan niet via een actieve buy & build-strategie.

Wai Ki Chiu, partner bij Committed Capital: "Wij zijn actief in een zeer interessant maar competitief segment van de markt. Committed Capital richt zich met succes op bedrijven waar de DGA op zoek is naar een partner om gecontroleerd te groeien en het volledige potentieel van het bedrijf te benutten. Het succes van de fondsenwerving toont het vertrouwen van investeerders in het marktsegment en ons vermogen om juist daar waarde te kunnen creëren.”

Gerelateerde artikelen