Catawiki wint Deloitte Technology Fast50

Catawiki is de winnaar van de Deloitte Technology Fast50 2015. Het bedrijf, gevestigd in Assen, staat bovenaan de ranking van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. Over de afgelopen vier jaar realiseerde Catawiki een omzetgroei van 45.080 procent. De Rising Star Award werd gewonnen door Bynder.

Vrijdagavond vonden het Deloitte Rising Star Event en de Technology Fast50 Award Ceremony plaats in de Mediacentrale in Groningen. Hier kwamen de vijftig genomineerde technologiebedrijven bijeen tijdens een galadiner waar ze hoorden welke plek ze in de ranking hebben bemachtigd. Catawiki behaalde de eerste plaats en is het snelst groeiende technologiebedrijf in Nederland. Avanca International en Greenclouds eindigden op de tweede en derde plaats met groeipercentages van respectievelijk 5.045 procent en 3.257 procent.

Catawiki is een online veilinghuis voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. René Schoenmakers, de oprichter en mede-eigenaar van Catawiki, zegt: ‘We hebben ons hoge groeipercentage te danken aan onze 250 talentvolle mensen. Op dit moment is Catawiki nog heel erg op Europa gericht, maar we willen ons online veilinghuis ook wereldwijd bekend gaan maken.’

Martin Wabeke, partner bij Deloitte en programmaleider van de Technology Fast50: ‘Catawiki is een prachtige winnaar. Ze bestaan slechts enkele jaren, doen voor het eerst mee met het Deloitte Technology Fast50-programma en veroveren de eerste plaats met een fenomenaal groeipercentage. Met hun wekelijkse online veilingen trekken ze miljoenen bezoekers per maand. We zullen ze blijven volgen en hopen dat we hiermee wederom een Fast50-winnaar hebben die zowel nationaal als internationaal doorgroeit.’

Binnen de Technology Fast50-genomineerden is nog een bedrijf in de prijzen gevallen. Zo won Voiceworks de Most Sustainable Grower Award: een award voor het bedrijf dat het langst aaneengesloten en met gemiddeld de hoogste notering in de ranking staat. Deze zakelijke dienstverlener bedenkt, ontwikkelt en levert innovatieve communicatiediensten voor de zakelijke markt.
 
Bynder is Rising Star

De bedrijven jonger dan vijf jaar streden in de middag door middel van elevator pitches om de Rising Star Award en de Most Disruptive Innovator Award. Hierbij streden tien genomineerde bedrijven om de titel ‘Rising Star 2015’. Bynder werd door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot ‘Rising Star 2015’. De jury lette wat betreft de ondernemersplannen van de tien genomineerden op een aantal punten, waaronder schaalbaarheid, innovatiekracht en de omzetpotentie. Op al deze punten sprong Bynder eruit. ‘De Rising Star-award winnen is een enorme motivatie voor de hele Nederlandse softwaresector. Het laat zien dat we als klein land mee kunnen op wereldniveau, pas maar op voor de Nederlanders’, aldus Chris Hall, CEO en Founder van Bynder.
 
De gehele ranking is te vinden op fast50.nl.

 

Gerelateerde artikelen