Carlos Slim gooit league tables weer om

Dankzij een succesvolle obstructie van de overname van KPN door de de Stichting Preferente Aandelen, de klant van Rabobank en Rothschild, trekt America Movil van multimiljardair Carlos Slim het overnamebod in. Hiermee wordt de top van de league tables omgegooid. Zakenbanken J.P.Morgan, Goldman Sachs, ING, Deutsche Bank, ABN AMRO en advocatenkantoren Allen & Overy en Clifford Chance kelderen in de league tables.
De nieuwe nummers één in de league tables gesorteerd naar waarde zijn zakenbank Rothschild en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek de nummers één.  
 
America Movil  maakte donderdag bekend dat ze de overname voorlopig niet door zullen zetten, ondanks de toestemming van de Autoriteit Financiële Markten. Het is voor America Movil niet mogelijk de een meerderheidsaandeel in KPN te bemachtigen omdat de Stichting Preferente Aandelen B KPN bijna 50% van het stemrecht heeft. 
Het Mexicaanse telecombedrijf denkt dat de blokkade van de stichting schadelijke gevolgen zal hebben voor KPN´s aandeelhouders, werknemers en klanten. Jos Streppel, voorzitter van de RvC en KPN-CEO Eelco Blok denken dat het bod van America Movil niet gunstig uitpakt voor de aandeelhouders van KPN. Zij vinden dat het bod niet de waarde van KPN vertegenwoordigt.
Gerelateerde artikelen