Canadees pensioenfonds in Nederlandse waterstofprojectontwikkelaar

CPP Investments investeert 130 miljoen euro in Power2X.

Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments) en waterstof projectontwikkelaar Power2X hebben een investeringspartnerschap aangekondigd die gericht is op het bevorderen van de leidende rol van Power2X in de wereldwijde transitie naar schone energie. 

Als onderdeel van de samenwerking zal er in eerste instantie 130 miljoen euro worden geïnvesteerd om de groei van Power2X als ontwikkelingsplatform te versnellen en groene molecuul projecten te financieren. De deal ondersteunt Power2X's missie om een lange termijn ontwikkelaar, eigenaar en operator te worden van de volgende generatie energiebronnen, met een focus op groene waterstof en andere schone moleculen, zoals groene methanol en ammoniak. 

Power2X is in 2020 opgericht in Amsterdam. Het ontwikkelt grootschalige nieuwe energiedragers en infrastructuur gericht op de decarbonisatie van industriële waardeketens en zwaar transport, in samenwerking met industriële bedrijven wereldwijd. Het bedrijf richt zich op schone waterstof, ammoniak en methanol, met een gevarieerde portefeuille van projecten met, in beginsel, een focus op de Europese vraag naar deze producten.

Door deze investering zal CPP Investments een meerderheidsbelang krijgen in Power2X. 

Lees ook: De risks en opportunities van klimaatverandering voor investeerders
 

Gerelateerde artikelen