Britten aan boord bij brandbeveiligingsbedrijf uit Harderwijk

Na de deal met Flame Control gaat PTSG op zoek naar meer prooien.

Het Britse bedrijf PTSG (Premier Technical Services Group Ltd) heeft de helft van de aandelen van brandbeveiligingsbedrijf Flame Control uit Harderwijk overgenomen van ondernemer Rodny Bosma.

PTSG, leverancier van niche-servicediensten, zocht voet aan de andere kant van het Kanaal en vond in Flame Control de ideale partner. Dankzij de deal die door Marktlink is begeleid, zet Flame Control in op groei door middel van een buy & build-strategie.

Flame Control levert allround diensten voor brandbescherming. Het bedrijf verzorgt de levering, montage, goedkeuring en het onderhoud van brandblussers en brandveiligheidssystemen, AED’s en EHBO-pakketten.

Flame Control heeft meer ruim dertig werknemers in dienst en verwacht in 2024 een omzet van circa tien miljoen euro te halen. “We zijn klaar voor de volgende stap”, verklaart Bosma.

Bij het voorbereiden en sluiten van de overeenkomst tussen PTSG en Flame Control werd Bosma begeleid door Fredrik Jonker, Marco van der Meer en Edward Bouman van Marktlink, dat steeds actiever wordt op de Engelse markt.

In de markt waarin Flame Control actief is, werken meerdere partijen aan een groeistrategie waar overnames vaak een onderdeel van zijn. “Ook Rodny heeft grote ambities; hij wil met Flame Control sterk groeien”, stelt Fredrik Jonker van Marktlink. “Hij was al meerdere keren door geïnteresseerde partijen gebeld voordat wij bij het proces werden betrokken. We hebben verschillende strategieën en scenario’s met Rodny doorlopen. Daarbij is met veel verschillende internationale partijen gesproken, mede dankzij de inzet van onze buitenlandse vestigingen.”

Een voorselectie leidde ertoe dat verder werd gesproken met tien partijen die het meeste potentieel boden. Jonker: “Na meerdere gesprekken met verschillende partijen hebben we uiteindelijk een perfecte match gevonden in PTSG. In zijn thuismarkt heeft dit ambitieuze Britse bedrijf door autonome en acquisitieve groei een sterke positie opgebouwd.”

“Met PTSG heeft Flame Control een kapitaalkrachtige partner in huis gehaald om met veel kennis van zaken door te groeien in de Benelux. Een perfecte timing.” Volgens Marco van der Meer, eveneens van Marktlink, is de overname door PTSG nog niet het einde van het traject: “In opdracht van PTSG gaan we op zoek naar geïnteresseerde bedrijven die de organisatie verder kunnen versterken.”

Gerelateerde artikelen