Boutique-advocaten domineren league table volume H1 2017

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:45
Advocaten van boutiquekantoren domineren de league table legal advisory gesorteerd op aantal deals. Luc Habets van Lexence adviseerde bij de meeste deals. Dat blijkt uit onderzoek van MenA.nl. 

Advocaten van Lexence, Ingen Housz, De Breij Evers Boon (binnenkort DEBREIJ) en Haagstate Advocaten hebben de meeste deals op hun naam gezet. Alle kantoren zijn nichekantoren met een focus op ondernemingsrecht. De eerste advocaat van een ‘one stop shop’ staat op de vijfde plaats, Leo Verhoeff van Simmons & Simmons. 

Waterland helpt Habets op 1

Nummer 1 Luc Habets (foto rechts) was het eerste halfjaar van 2017 betrokken bij 14 deals. De Best M&A Lawyer Midmarket heeft veel deals te danken aan private-equity-investeerder Waterland, waaronder de overname van Jibes, de add-on investering in Thermen Holiday en de deelname in Nuts Groep.

Matthijs Ingen-Housz, de oprichter van het gelijknamige kantoor, heeft twaalf deals op zijn naam gezet en staat daarmee op de tweede plaats. Hij is veel betrokken bij techdeals met venture capital of private equity, zoals de investering van Europcar in Snappcar, de investering van 165 miljoen euro in Letgo en een vervolgfinanciering van Blendle.

Explosieven opruimingsdienst op 3

Dennis de Breij (foto rechts), die bijklust bij de explosieven opruimingsdienst, staat met negen deals op de derde plaats. Ook hij doet veel klussen voor financiële kopers, zoals ABN AMRO Participaties bij de overname van The Jekill & Hyde Company, de management-buyout van Verasol en de investering van Mentha Capital in Aethon

Harm van Efferink van Haagstate Advocaten heeft net als De Breij negen deals, maar komt door een lagere dealwaarde op plaats 4. Een groot deel van zijn deals heeft hij te danken aan een goede relatie met mede-Hagenees Charly Zwemstra van Main Capital. Van Efferink was dit halfjaar onder andere betrokken bij investeringen van Main in Verklizan, Inergy Analytical Solutions en MUIS Software.

Geen advocaat van Loyens & Loeff in top 10
Loyens & Loeff – in de league tables van kantoren steevast een van de meest actieve partijen – heeft geen advocaat in de top tien. De deals zijn goed verdeeld onder de partners, met Harmen Holtrop op plaats 5 met een toepasselijke vijf deals. 

 

Lees ook:
VolkerWessels levert Tim Stevens goud in league tables H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Big four ondersteboven in league tables transaction support H1 2017
Full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD
KPMG support de grootste deals in H1 2017
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Private equity piekt in eerste halfjaar 2017
Waarde overnames keldert in eerste halfjaar van 2017  

Gerelateerde artikelen