BofA Merrill Lynch, Stibbe, Allen & Overy, Barclays en Citigroup tekenen voor grootste deal Q1

De dealmakers bij de overname van Wavin hebben de - vooralsnog - grootste deal van het eerste kwartaal van 2012 op hun naam gezet. De overname van Wavin gaat in de boeken voor circa €800 miljoen, inclusief schuld.
Woensdag is het bestuur van Wavin akkoord gegaan met het meerdere malen verhoogde bod van de Mexicaanse koper Mexichem. Wavin krijgt advies van zakenbankiers Bob Elfring en David Dijkhuis van Bank of America Merrill Lynch en Heleen Kersten en  Björn van der Klip van advocatenkantoor Stibbe. 
De Mexicaanse koper heeft banken Barclays en Citigroup ingeschakeld voor financieel advies. Advocaat Jan Louis Burggraaf van Allen & Overy verzorgt het juridisch advies voor Mexichem. De deal is een goed begin van het jaar voor de winnaar van de M&A Award voor Best M&A Lawyer van 2011. 
Een team van ING onder leiding van Maurits Duynstee en Michiel Post heeft de fairness opinion uitgevoerd in opdracht van de Raad van Commissarissen van Wavin. 
Communicatieadviseur Frans van der Grint van Hill + Knowlton heeft Mexichem geadviseerd over de PR-aspecten van de deal. Uneke Dekkers van Citigate First Financial verzorgde het communicatieadvies voor Wavin. 
Gerelateerde artikelen