Birkenstock volgende maand al naar beurs

Volgens persbureau Bloomberg gaat Birkenstock in september naar de NYSE.

Sandalenmerk Birkenstock wordt mogelijk in september naar de aandelenbeurs in New York gebracht door zijn eigenaar waarbij een prijskaartje aan het bedrijf wordt gehangen van meer dan 8 miljard dollar. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Birkenstock is in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij L Catterton, die het bedrijf twee jaar terug overnam van de oprichtersfamilie.

Eerder deze maand werd door Bloomberg al gemeld dat een beursgang werd overwogen voor de Duitse sandalenmaker. L Catterton zou bij de beursgang samenwerken met adviseurs van de grote banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Er zou nog geen definitief besluit genomen zijn over de beursgang en de timing van de gang naar Wall Street, aldus de bronnen.

L Catterton verwierf twee jaar terug een meerderheidsbelang in de onderneming. Destijds werd de investeerder bij de overname financieel gesteund door de bekende miljardair Bernard Arnault, de baas van het Franse luxeconcern LVMH. Via het investeringsvehikel van zijn familie stapte hij ook in. De broers Christian en Alex Birkenstock behielden daarnaast een belang in het bedrijf.

De geschiedenis van het bekende sandalenmerk gaat terug tot 1774, toen Johann Adam Birkenstock als schoenmaker werkte in de Duitse regio Hessen. Tot het assortiment van Birkenstock behoren ook andere producten, waaronder riemen en tassen. Die liggen wereldwijd in tientallen landen in de schappen. De Birkenstock-sandalen worden sinds de jaren zestig gemaakt.

Gerelateerde artikelen