Birkenstock op 9 oktober naar de beurs

De opbrengst wordt geraamd op acht tot ruim elf miljard dollar.

De Duitse sandalenfabrikant Birkenstock gaat begin oktober naar de beurs. Er komt een notering aan New York Stock Exchange.  Dat meldt de Duitse krant Handelsblatt. Daarmee is er weer een nieuwe datum voor de al eerder genoemde beursgang. Begin augustus was er nog sprake van een beursgang in september. Volgens Handelsblatt kan de beursgang nog worden uitgesteld als de marktomstandigheden veranderen.

Dat Birkenstock, dat ook bedden en cosmetica verkoopt, naar de beurs wil is al langer bekend. Volgens de Duitse zakenkrant gaat het bedrijf de plannen deze week bekendmaken via een melding bij de Amerikaanse beursautoriteit SEC. Een kleine drie weken daarna volgen dan de prijsstelling en het prospectus. De eerste notering vindt plaats in de week van 9 oktober.

Het bedrijf rekent op een resultaat van minimaal acht miljard dollar, oplopend tot 11,5 miljard. In juli werd nog uitgegaan van een opbrengst van zes miljard, maar luxemerken liggen tegenwoordig goed in de markt.

Vijftien procent van Birkenstock is in handen van de familie en het management. De rest is eigendom van private-equitygroep L. Catterton.

Gerelateerde artikelen