Big four ondersteboven in league tables transaction support H1 2017 

De grote vier domineren as usual de lijstjes voor transaction support, maar de hiërarchie is omgekeerd. Dat blijkt uit cijfers van MenA.nl.

KPMG staat met veertig deals op de eerste plaats van de league tables transaction support gesorteerd op aantal in het eerste halfjaar van 2017. Deloitte staat met 21 deals op de vierde plaats. In 2016 was het precies omgekeerd en stond Deloitte op één en KPMG op vier. PwC en EY houden hun positie vast. PwC staat met 31 deals op twee en EY met 22 deals op drie. 

Het is een heel goed jaar voor de boekenonderzoekers van KPMG. Ze staan ook op de eerste plaats gezien de totale dealwaarde, eerste plaats gezien het aantal deals en hebben na een half jaar al meer deals op hun naam gezet dan in heel 2016. Zover zijn de drie grote concurrenten nog niet. Niek Kolkman is met tien deals de meest actieve transaction supporter van KPMG. Hij was onder andere betrokken bij de verkoop van Baarsma Wine Group door AAC Capital Partners en de overname van SBS door Talpa.

Bij nummer twee PwC was Remco van Daal betrokken bij de meeste deals. Net als Kolkman adviseerde hij bij de overname van Baarsma Wine. Hij stond aan de kant van de Franse koper Invivo. Ook werd hij ingeschakeld door Bencis Capital Partners bij de overname van Samenwerkende Tandartsen van NPM Capital. In totaal was Van Daal betrokken bij 17 transacties.

Bij EY had Maurice van den Hoek de meeste deals op zijn naam gezet. Hij adviseerde bij 8 van de 22 deals van EY.  Van den Hoek was onder andere in de lead bij de secondary buy-out van pizzabroodjesbakker Boboli door Gilde Equity Management en overname van Central Point door de Infotheek Groep.

André van IJperen is met 7 deals de meest actieve dealmakers van nummer vier Deloitte. Hij dook in de boeken bij de overname van Hans Anders door 3i en adviseerde investeerder Cobepa bij de overname van HG International van Gilde Buy Out Partners.

 

Lees ook:
Full page halfjaarupdate League Tables H1 2017 in FD
KPMG support de grootste deals in H1 2017
ING adviseert bij meeste deals in H1 2017
Zakenbank J.P. Morgan doet grootste deals H1 2017
Lexence meest actieve dealmaker eerste halfjaar 2017
Allen & Overy doet grootste deals eerste halfjaar 2017
Private equity piekt in eerste halfjaar 2017
Waarde overnames keldert in eerste halfjaar van 2017  

 

Gerelateerde artikelen