Bestuurders fintech en private banking weg bij Rabobank

Bestuurders Ralf Dekker (fintech) en Rien Nagel (private banking) vertrekken per 1 september bij Rabobank. Dat maakte het financiële concern woensdagavond bekend. 

Het vertrek van de twee vloeit voort uit een wijziging van de toplaag van de bank. Nagel was sinds november 2013 lid van het bestuur van Rabobank. Zijn aandachtsgebieden onder andere private banking, marketing en de digitale bank. De focus van Ralf Dekker (foto) lag op IT, operations en fintech & innovatie.

De dagelijkse leiding van Rabobank gaat per september over naar een groepsdirectie van tien personen. Die staan onder leiding van bestuursvoorzitter Wiebe Draijer.

Naast de voorzitter, de financieel directeur en de risicodirecteur kent de groepsdirectie van Rabobank bijvoorbeeld ook een informatie/operationeel directeur. Die, Ieko Sevinga, is verantwoordelijk voor IT, dataverbetering en operations. Verder heeft de directie een Digital Transformation Officer en directeuren Particuliere klanten, Wholesale klanten en Rural & Retail internationaal.

"De verandering van de topstructuur bij Rabobank en het splitsen van mijn portefeuille in drieën is een logische aanleiding nieuwe wegen in te slaan en de bank te verlaten", aldus Nagel. Dekker wees op de zaken die tijdens zijn bestuursperiode zijn bereikt, op het gebied van innovatie, IT en operations. "Ik heb er vertrouwen in dat deze opwaartse lijn in de nieuwe structuur wordt voortgezet", zei hij.

Bronnen: ANP en Rabobank

Lees ook:
Royal Reesink kan weer verder groeien met private equity
Rabobank FinTech & Innovatie investeert in beleggingsapp

 

Gerelateerde artikelen