Best M&A Tax Advisor 2015 Rowdy Schouten ervaart omvangrijkere dealsize en kortere doorlooptijden

In aanloop naar de M&A Awards 2016 op 15 december schotelt MenA.nl vijf winnaars van vorig jaar vijf vragen voor. Vandaag komt Best M&A Tax Advisor 2015 Rowdy Schouten, Partner van JSA Tax Consultancy, aan het woord. Ook dit jaar is de taxspecialist in de race voor die award.

1. Hoe blikt u terug op het winnen van de Best Tax Advisor 2015 Award?
"Het winnen van de M&A award is een mooie waardering vanuit de branche en leverde een sterke exposure op voor JSA. In Nederland is deze award inmiddels genoeglijk bekend, maar wij merken dat ook buitenlandse partijen die in Nederland een deal willen doen begrijpen dat dit een belangrijk keurmerk is."

2.Welke eigenschappen moet een gedegen M&A tax adviseur bezitten?
"In ieder geval de gebruikelijke eigenschappen die elke adviseur in M&A zal moeten hebben, maar daarnaast ook een praktische houding om fiscale aspecten snel en vakkundig te kunnen tackelen: een deal staat nooit stil en met name de laatste jaren zie je de doorlooptijden steeds korter worden. Verder zal een M&A-fiscalist zijn plek in de deal moeten weten, m.a.w. op de achtergrond blijven als de fiscaliteit niet leading is en niet onnodig op de voorgrond willen komen."

3. Op welke deals van dit jaar kijkt u met trots terug? 
"De belangrijkste deal die we zelf dit jaar hebben gedaan zijn het aantrekken van Olaf Kroon en Ronald van der Merwe als nieuwe partners en het openen van een kantoor in Amsterdam. Hier zijn we heel blij mee en mede dankzij hen hebben we een fantastisch goed jaar achter de rug met een record aantal deals die we hebben begeleid. Over deals en cliënten spreken we niet, in ieder geval zijn we bij een aantal genomineerde deals betrokken geweest en zijn vele mooie deals die we fiscaal hebben begeleid in de pers uitgebreid aan bod gekomen. Ook de dealsize van onze deals is sterk gegroeid met uitschieters naar deals met een waarde van hoger dan een miljard euro."

4. Wat verwacht u nog van de markt dit jaar?
"2016 is een extreem druk jaar geweest waarbij de gebruikelijke seizoenspatronen over boord werden gegooid. Ik verwacht dan ook nog genoeg deals in de maand december die geclosed worden – zeker kijkend naar onze eigen pipeline."

5. Hoe voorspelt u de ontwikkelingen in de markt voor 2017? 
"Onze verwachting voor 2017 is positief, enerzijds omdat de huidige M&A-activiteit zich zal doorzetten – er zijn al meer deals voor januari aangekondigd dan in andere jaren. Anderzijds zijn de recente geopolitieke ontwikkelingen en de (macro-) economische gevolgen daarvan zeer bijzonder te noemen en sluit ik niet uit dat dit een negatief effect zal hebben op het aantal deals, zeker in het tweede deel van 2017."

Lees de Q&A met vier andere M&A Award 2015 winnaars terug:
Perry Bos (Nordian Capital Partners), Best PE Midmarket Manager 2015

Frans van der Grint (Hill + Knowlton Strategies), Best PR Advisor 2015
Sabine Schoute (Loyens & Loeff), Best Young Talent 2015
Marc Koster (Heineken), Best M&A Director Award 2015


1. Bezoek de M&A Awards op 15 december in Beurs van Berlage
Rowdy Schouten is opnieuw genomineerd voor de M&A Awards. Weten of hij opnieuw met de Award voor Best M&A Tax Advisor aan de haal gaat? Verzeker uzelf dan van een toegangsbewijs voor de M&A Awards 2016. Met 900 professionals is de M&A Awards het jaarlijkse hoogtepunt van de M&A Community met prestigieuze prijzen voor de beste deals, dealmakers, adviseurs en nanciers. Een evenement met schwung, black tie, hospitality en topentertainment. Professionals simply can’t afford to miss out. Reserveer direct een tafel of feestkaart via Overnames.nl.

2. Vind alle top-notch adviseurs in de Who’s Who in M&A 2017
Word lid van de M&A Community en ontvang kosteloos dit uitstekend naslagwerk (224 pagina’s!) met de top 1000 dealmakers op een rij. Vergroot de kans dat uw overname een succes wordt. Schakel de beste adviseurs, investeerders en nanciers in. De Who’s Who in M&A 2017 geeft u het ultieme inzicht. Word nu lid via MenA.nl.

3. Word nu lid voor meer kennis, kansen en deals
De mooiste deals sluit u met de juiste kennis en beste contacten. Daarom biedt de M&A Community u als lid meer kansen en meer kennis tijdens de M&A Fora, M&A Masterclasses, op MenA.nl, in M&A Database & League tables, M&A Magazine en Who’s Who in M&A en Private Equity. Gratis naar M&A Awards-galafeest? Word vóór 15 december lid via MenA.nl.

Gerelateerde artikelen