Bencis Capital sluit eerste deal 2012 geadviseerd door Deloitte en Allen & Overy

Private equity bedrijf Bencis Capital Partners heeft zijn eerste deal van 2012 bekend gemaakt. De investeerder koopt een aandeel in uitzender Faber Personeelsdiensten van oprichter Arjen Bos. De investeerder krijgt advies van Deloitte Transaction Services en advocatenkantoor Allen & Overy.
Investeringsmanagers Eric-Joost Ernst en Robert Falk zijn namens Bencis Capital Partners verantwoordelijk voor de deelname in de uitzender voor de schildersbranche. Bencis Capital Partners is voor de investering benaderd door Holland Corporate Finance, de financieel adviseur van oprichter en aandeelhouder Bos. 
De investeringsmanagers van Bencis hebben geen corporate finance adviseur ingeschakeld voor de deal. Wel hebben ze transactie ondersteuning gekregen van een team van Deloitte Transaction Services onder leiding van Jos Andriessen.
Advocaat Annelies van der Pauw van Allen & Overy trad bij de deal op als juridisch adviseur van Bencis. Van der Pauw is al jaren één van de vaste juridisch adviseurs van de Amsterdamse investeerder.
 
Zoektocht 
Volgens een bericht in Het Financieele Dagblad waren Faber Personeelsdiensten en Holland Corporate Finance al een tijd op zoek naar een nieuwe aandeelhouder. Voor de deal met Bencis rond was, heeft eigenaar Bos de afgelopen maanden met meerdere partijen onderhandeld. Nu de deal gedaan is, kan het bedrijf zich richten op verdere groei. Faber Personeelsdiensten had in 2011 een omzet €40 miljoen en 32 vaste medewerkers.
 
Gerelateerde artikelen