Bewegwijzeraar Fero overgenomen door AVS

Belgische familie Haerens verkoopt belang aan investeerder Duitse branchegenoot AVS, dat weer valt onder investeringsmaatschappij Triton.

Triton neemt niet direct een participatie in Fero, maar maakt wel mogelijk dat het Duitse signalisatiebedrijf, zo meldt De Tijd

Fero is specialist op het gebied van tijdelijke bewegwijzering, bijvoorbeeld bij werk aan de snelweg. Het bedrijf heeft zo'n 50 miljoen euro omzet per jaar, heeft 300 werknemers en kent een aantal dochterondernemingen: Admibo, Signco (gespecialiseerd in wegmarkeringen), Safetybloc (betonnen afscheidingen) en Signaroute, die ook meeverhuizen. 

Ondernemersfamilie Haerens, van broers Freek en Friso, blijft wel als bestuurder betrokken. De twee broers zijn nu duo-CEO en blijven manager van Fero na de overname. Een deel van het geld dat ze aan de transactie verdienen wordt weer rechtstreeks geïnvesteerd in de nieuwe cluster van signalisatiebedrijven onder management van Triton, waar de broers ook aandeelhouders van worden. 

Deze casus vertoont mooie overeenkomsten met het andere grote nieuws rond Triton, de overname van Corendon. Ook hier worden bewust een paar bedrijven in dezelfde sector aangekocht om een Europese marktleider te creëren. Triton nam op het gebied van bewegwijzering eerder al Ramudden en Chevron Traffic Management over. 

The Capital Link adviseerde bij deze transactie. 

Gerelateerde artikelen