Beleggingsapp BUX haalt 67 miljoen op bij investeerders

De Nederlandse beleggingsapp BUX heeft bij een nieuwe investeringsronde 67 miljoen euro (80 miljoen dollar) opgehaald. Het geld komt onder meer van de op de Amsterdamse beurs genoteerde techinvesteerder Prosus en het Chinese technologieconcern Tencent. Ook andere grote investeerders mee aan de investeringsronde, waaronder ABN AMRO Ventures, net als bestaande aandeelhouders van BUX.

Via BUX kunnen mensen commissievrij beleggen met de smartphone. Met het extra geld wil de mobiele broker verder uitbreiden in Europa. BUX werd in 2014 gelanceerd. De app is actief in verschillende Europese landen en bereikte onlangs de mijlpaal van een half miljoen actieve klanten, nu onder meer door de coronacrisis en de lage spaarrentes veel meer mensen zijn gaan beleggen. 

BUX is naar eigen zeggen de snelst groeiende mobiele broker van Europa die zich vooral richt op jongeren die weinig ervaring hebben met beleggen. De laatste tijd doen beleggingsapps voor particulieren het erg goed door de instroom van nieuwe klanten die willen profiteren van de fors stijgende beurskoersen.

Een woordvoerster van BUX wilde desgevraagd niet zeggen wat de waardering van het bedrijf bij de nieuwe investeringsronde is.

(ANP)

Gerelateerde artikelen