Avedon doet dubbele overname in de ICT-dienstverlening

Detron en Zetacom worden overgenomen door Avedon Capital Partners.

ICT-dienstverleners Detron en Zetacom en Avedon Capital Partners hebben overeenstemming bereikt over de gelijktijdige overname door de Nederlandse private equity firma Avedon Capital Partners

Detron is een IT- & telecom-partner met 425 medewerkers en een focus op de Digital Workspace, inclusief de achterliggende infrastructuur, connectiviteit en security. Vorige jaar nam Detron nog telecombedrijf Van Delen Telecom over. Zetacom is een ICT-specialist en systemintegrator voor naadloze, integrale communicatieoplossingen. Zetacom helpt organisaties om werkprocessen, bereikbaarheid en samenwerking te verbeteren, dankzij slimme technologie. Er werken ruim 200 medewerkers. Ook Zetacom was in 2022 op overnamepad. In juni werd Ooperon ingelijfd en in augustus BproCare

De nieuwe combinatie zal worden geleid door Tom Tank (CEO), Mark Fait (CFO), Emile Jongboer (CCO) en Dick Dompeling (Directeur Zetacom).

“Met vereende krachten combineren we beide bedrijven om direct één van de grootste Nederlandse managed services providers te worden op het gebied van werkplekbeheer, UC, networking & security, (healthcare) automation and alarming”, aldus Tom Tank, CEO van Detron en nu van de combinatie. “Klanten gaan zeker profiteren van de grotere schaal en veelzijdige expertise, maar ook onze medewerkers zullen voordeel hebben van deze sterke combinatie.”

De samenwerking biedt volgens de ondernemingen interessante kansen voor cross-selling, met name op IT-gebied, en zorgt voor een breed portfolio met een aantrekkelijk dienstenaanbod. De afgelopen jaren hebben Detron en Zetacom hard gewerkt aan professionalisering, kwaliteit en autonome groei. Als nieuwe aandeelhouder wil Avedon Capital Partners verdere groei faciliteren én versnellen. 

Willem van der Veer, Investment Director bij Avedon Capital Partners: “Detron en Zetacom zijn sterk gepositioneerde bedrijven met specialistische kennis en expertise in het realiseren en beheren van complexe ICT-omgevingen. Daarnaast beschikken ze over een sterke bedrijfscultuur en een grote dosis ambitie. Dit past uitstekend bij Avedon. Wij zijn zeer verheugd om deze bedrijven samen met het management naar een volgend niveau te gaan brengen. Wij zullen het management gaan ondersteunen bij het realiseren van verdere organische groei en overnames.”

De beoogde overname is nog afhankelijk van o.a. goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

Lees ook: Sectoranalyse IT – Toonaangevende deals in complexer wordend ICT-landschap
 

Gerelateerde artikelen