Avantium in Euronext Amsterdam SmallCap Index

CEO Tom van Aken blij met verder vergroten zichtbaarheid voor beleggers.

Avantium maakt bekend te worden opgenomen in de Euronext Amsterdam SmallCap Index (AScX), volgend op de driemaandelijkse herziening door
Euronext.

De AScX-index bestaat uit de 25 beursgenoteerde ondernemingen die – qua omvang  de nummers 51 tot 75 van de Nederlandse beurs vormen. De ingangsdatum van de wijziging is 23 maart 2020.

De AScX is een free float marktkapitalisatie gewogen index die bestaat uit 25 Nederlandse fondsen die zijn genoteerd aan Euronext Amsterdam. De in aanmerking komende bedrijven die voldoen aan de velocity- en free float-eisen worden gerangschikt op basis van de grootte. Nieuw genoteerde
ondernemingen kunnen bij de kwartaalbeoordeling aan de index worden toegevoegd indien zij 23 of hoger zijn gerangschikt.

Tom van Aken, CEO van Avantium: "Wij zijn verheugd om in de AScX-index te worden opgenomen, omdat dit onze zichtbaarheid voor beleggers verder vergroot. De opname geeft ons toegang tot een nieuwe pool van fondsen die gemandateerd zijn om te beleggen in bedrijven in deze index".

Gerelateerde artikelen