Antea neemt Westpoort opleidingscentrum over

Tien procent van de aandelen is in handen van de algemeen directeur.

Investeringsmaatschappij Antea heeft opleidingscentrum Westpoort gekocht. De transactie betreft een gedeeltelijke management buy-out, waarbij algemeen directeur Mark Hoogweg tien procent van de aandelen heeft verworven. Antea heeft de rest van de aandelen in handen.

Westpoort is een opleider die arbo-gerelateerde cursussen op het gebied van mobiliteit en veiligheid aanbiedt, zoals wettelijk verplichte trainingen voor heftruckchauffeurs, aannemers, asbestsaneerders en beroepschauffeurs. Antea is een investeringsmaatschappij gericht op het Nederlands MKB. Het beheerd vermogen bedraagt honderd miljoen euro. 

Westpoort is in 2011 opgericht en heeft locaties in Amsterdam, Waddinxveen, Den Bosch, Meppel en Sneek. De omzet was vorig jaar zeven miljoen euro. Het bedrijf telt ongeveer twintig medewerkers en maakt gebruik van een pool van 150 zelfstandige docenten.

Westpoort heeft als groeistrategie om de komende jaren door te groeien naar landelijke dekking, door middel van het openen van nieuwe vestigingen. Ook wil Westpoort het aanbod te verbreden met cursussen gerelateerd aan de energietransitie.

Deze participatie is na de deelnames in Kwalitaria, Ventus en The People Group de vierde investering van Antea Participaties IX.

Lees ook: Robert De Boeck (Antea Participaties) over de overname van Kwalitaria
 

Gerelateerde artikelen