Antea investeert in IT-dienstverlener Ventus

Antea heeft een participatie gerealiseerd in IT-dienstverlener Ventus.

De transactie betreft een herplaatsing waarbij investeerder PMH Investments na een lange periode van samen ondernemen diens 44%-belang heeft verkocht. Antea heeft 54,2 procent van de aandelen in de Ventus Group verworven. De overige aandelen zijn in handen van de directie en het management-team van Ventus. Na de transactie verandert er niets in de directie en het managementteam van Ventus.

Ventus – met vestigingen in Rijswijk en Heerenveen – omvat vijf werkmaatschappijen die zich ieder bezighouden met een bepaalde beroepsgroep in de IT-sector. Dit varieert van managers tot netwerk- en infrastructuurprofessionals en van testprofessionals tot applicatie- en databasebeheerders en data-analisten. De omzet bedroeg 12,4 miljoen euro in 2021. Het bedrijf heeft 85 medewerkers in dienst. 

Ventus onderscheidt zich van de concurrentie doordat het bedrijf de medewerker al sinds de start in 1998 centraal zet. Ventus wil de beste secundaire arbeidsvoorwaarden in de markt bieden en is in deze categorie al vier keer op de eerste plaats geëindigd in het werkgeversonderzoek van de Computable Career Guide. Ventus werkt uitsluitend met eigen medewerkers en niet met ZZP-ers. Het bedrijf beschikt over een uniek zelf ontwikkeld matching-platform.

Voor Ventus wordt de komende jaren een verdere groei verwacht door – naast een groei in de bestaande disciplines – onder meer de toevoeging van nieuwe disciplines (als software, data, business consultancy en architectuur), groei in het buitenland (Ventus is al actief in Duitsland en de Verenigde Staten) en de training van young professionals. Ook behoort groei middels overnames tot de mogelijkheden.

Ventus is geïnteresseerd in overnames van soortgelijke ondernemingen. Voor Antea is de deelname in Ventus de derde participatie in 2022. Eerder werd deelgenomen in letselschadebureau JBL&G en franchise-cafetariaketen Kwalitaria. Antea heeft veel ervaring in detachering en consultancy. Zo werd eerder deelgenomen in onder meer Capacity, Fysion, Frisse Blikken, Palladio en Working Spirit.

Lees ook: Robert De Boeck (Antea) over focus: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest!’
 

Gerelateerde artikelen