Antea investeert in infrastructuur-dienstverlener The People Group

Antea neemt een belang in The People Group, de grootste investering in haar 30-jarige historie.

Investeringsmaatschappij Antea in Den Haag heeft een belang verworven in infrastructuur-dienstverlener The People Group te Nieuwkuijk. Reeds 14 jaar houdt The People Group zich nationaal en internationaal bezig met ontwikkeling van software op het gebied van infrastructuur, in-house engineering en het inzetten van specialistische kennis.  De actieve marktsegmenten zijn: boven, en ondergrondse infra, energie(transitie) en telecom. Met name energiebedrijven, gemeenten, aannemerij en technologie- of kennisproviders ondersteunt zij bij de aanleg, bouw en beheer van projecten.

De omzet was in 2021 circa 25 miljoen euro (exclusief joint-ventures). Het bedrijf heeft 300 medewerkers  in dienst en is opgericht in 2008. Het bedrijf onderscheidt zich van de concurrentie doordat zij op drie deelterreinen actief is en daarmee een totaalpakket aan klanten kan aanbieden: software, projecten en people. De onderneming heeft kantoren in Nederland, Duitsland en Spanje.

Antea heeft een belang van 51 procent in The People Group Holding B.V. De rest van de aandelen is in handen van de directie. Voor Antea is The People Group de vierde participatie in 2022: eerder werd onder andere geïnvesteerd in ICT-dienstverlener Ventus.

The People Group heeft een groeiambitie door de verdere ontwikkeling van software,  nieuwe relaties in het buitenland en in te spelen op de marktontwikkelingen zoals energietransitie en digitalisering. Ook is groei middels overnames (buy-and-build) een bewuste strategie van de onderneming.

“We zijn heel blij met deze participatie waar we ruim een jaar mee bezig zijn geweest”, zegt Robert De Boeck, Managing Partner van Antea. “Dit is de grootste investering in onze 30-jarige historie. Zo groot dat we naast het fonds een aantal van onze participanten hebben gevraagd om separaat mee te investeren. Daar was veel interesse voor. Ook zij zien de groeimogelijkheden van dit nauwelijks conjunctuurgevoelige bedrijf, zowel autonoom als via overnames en zowel in Nederland als daarbuiten.”

“We hebben heel bewust gekozen voor Antea als partner voor de komende jaren:, zegt Bas van Laar, CEO van The People Group. “Zij laten ons als ondernemer het bedrijf continueren en bieden support bij de buy-and-build strategie die we van plan zijn neer te zetten de komende jaren. Er bestond veel belangstelling voor deelname in The People Group, maar ik heb vooral vanwege de klik voor Antea gekozen. Ik heb inmiddels kennis gemaakt met een deel van de achterliggende Informal Investors en daar zijn al de eerste waardevolle contacten uit ontstaan die ons kunnen introduceren bij nieuwe relaties.”

Lees ook: Robert De Boeck over focus: ‘Schoenmaker, blijf bij je leest!’
 

Gerelateerde artikelen