Andjenie Cheng-A-June versterkt NautaDutilh als I&D-specialist

NautaDutilh heeft Andjenie Cheng-A-June aangesteld als inclusion & diversity (I&D)specialist.

Het advocatenkantoor heeft de sterke overtuiging dat iedere medewerker een waardevolle toevoeging is, gelijke kansen verdient en zichzelf moet kunnen zijn. Om hier consequent aandacht aan te besteden, zijn Petra Zijp en Geert Raaijmakers benoemd als inclusiepartners. Ook zijn de afgelopen jaren meerdere initiatieven ondernomen om de inclusieve competenties te ontwikkelen.

"We zijn goed op weg, maar beseffen ook dat er nog veel moet gebeuren. Met haar ruime I&D-ervaring in en buiten de advocatuur kan Andjenie veel bijdragen aan onze ambities voor een diverse, inclusieve en veilige bedrijfscultuur en werkomgeving", zegt managing partner Sjoerd Meijer.

Inclusie begint met verbinding
De advocatuur kenmerkt zich van oudsher door een masculiene cultuur, maar dat is hard aan het veranderen. Van de in 2022 gestarte rechtenstudenten is 63 procent vrouw en heeft meer dan twintig procent een niet-westerse migratieachtergrond. Dit zijn slechts twee diversiteitsfactoren binnen het I&D-spectrum. NautaDutilh wil meer verbinding creëren met alle getalenteerde rechtenstudenten. Ook wil het kantoor zijn cliënten ondersteunen met innovatieve, divers samengestelde teams vanuit de drijfveer om samen de beste resultaten te behalen. 

"De volgende stap is intentionele inclusie, op basis van een duidelijke visie die ingebed wordt in een strategie met concrete doelstellingen als onderdeel van intersectioneel beleid: gericht op de verschillende gronden van sociale ongelijkheid die elkaar kunnen treffen binnen eenzelfde persoon. Bewustwording, inspiratie en educatie moeten dit jaar de pijlers zijn. Hiervoor gaan we verschillende middelen inzetten. Ik verheug me erop deze professionele organisatie te helpen om de inclusie en diversiteit in de breedste zin van het woord te versterken", aldus Andjenie Cheng-A-June.

Andjenie Cheng-A-June is veertien jaar werkzaam geweest in de advocatuur, en heeft inclusie en diversiteit op verschillende manieren onderdeel van haar rol gemaakt. Als diversiteitsadviseur ondersteunde zij vanuit haar eigen onderneming bedrijven binnen en buiten de advocatuur. Ze vervulde opdrachten voor organisaties zoals de TU Delft en Fontys Hogeschool. Eerder werkte ze bij De Brauw Blackstone Westbroek en deed ze opdrachten voor Stibbe en Linklaters. Ook werkte ze voor Freshfields Bruckhaus Deringer en Loyens & Loeff. Tijdens haar rechtenstudie aan de Hogeschool van Amsterdam werkte ze twee jaar als stagiair en werkstudent op de afdeling Marketing en Business Development van NautaDutilh.

Lees ook: Petra Zijp en Geert Raaijmakers, NautaDutilh: voorlopers in diversiteit
 

Gerelateerde artikelen